Mitori löi niitin Toto5-peliin Forssassa - Caijus jää ulos seppelejahdista
Mitori toimi Mika Mäkelän lipunkantajana Pilvenmäellä sunnuntaina.

Mitori löi niitin Toto5-peliin Forssassa - Caijus jää ulos seppelejahdista

Toto5-peli kisattiin Forssassa suosikkien merkeissä. Mika Mäkelän tallin Mitori löi niitin kierrokselle. Tallin tähtihevonen Caijus koki kovia kotitallilla, eikä ole mukana seppelejahdissa.

Antti Teivaisen ajama kuusivuotias ruuna haki kiihdytyksen jälkeen keulat, jonka jälkeen peli oli selvä. Juosta toki täytyi tosissaan maaliin saakka.

"Antti sanoi vain, ettei pystynyt suoraa keulapaikkaa pitämään, mutta kun hän sinne pääsi, voitto oli miehen mukaan varma", Mäkelä raportoi.

Monesti ykkössijan jälkeen valmentaja on onnensa kukkuloilla, mutta tavoitteellisen tallin huippulahjakkuus ei ole vielä sellainen kuin mihin se parhaimmillaan ollessaan voisi pystyä.

"Äkkiseltään näytti siltä, että hevosessa on vielä laittamista. Se on jo ihan asiallinen, mutta Mitorin kohdalla odotukset ovat tosi kovat, jos vain kaikki palaset loksahtavat kohdalleen."

Mäkelä arvioi, että kahden vuoden päästä on helpompi antaa arvioita Mitorin onnistumisesta urallaan.

"Tärkeintä on tietenkin, että hevonen säilyy terveenä ja pääsee kehittymään. Voi olla, että yksi-kaksi vuotta menee, että Mitorin saa hieman tasoittumaan ja samalla ruunalle pystyy rakentamaan voimaa lisää. Aina sitä kotimatkalla miettii, mitkä asiat voisi tehdä paremmin."

Tallin hevosista nuorisoa nähdään pian lisää radoilla.

"Sieltä viisivuotiaina on ainakin tulossa piakkoin radoille."

Mäkelän voittopäivää latisti tallin ykkösnyrkin harmittava haaveri viikolla.

"Toinen ori tuli Caijuksen tarhasta läpi ja pääsi vähän haistelemaan kaveria. Haaveri tietää sitä, ettei Caijus ole Seinäjoella mukana kuninkuuskilpailussa. Mitää vakavaa ei sattunut, mutta jotta ei satukaan, panostamme hevosen kanssa syksyyn. Caijus joutui lääkekuurille ja tähän saumaan tuollainen pienikin haaveri tietää sitä, ettei kuninkuusraveihin ole järkevä lähteä yrittämään", Mäkelä harmitteli.

Vikens Energy aloitti selvänä suosikkina Toto5-pelin. Antti Teivainen tarkkaili hieman kovinta alkurynnistystä, jonka jälkeen mies ajoi päättäväisesti kärkeen saakka. Vikens Energy hallitsi 11,5-lopetuksessa oikein varmasti, vaikka maalisuoralla vauhti kiihtyi jopa alle 10-lukemiin.

What The Hell oli myös pelaajien kaiken luottamuksen arvoinen. Sen tehtävä 5. ulkona kaukana kärjestä näytti tukalalta, mutta Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavalta löytyi loppumatkalla kaasua tarpeen mukaan. Jo 150 ennen maalia oli selvää, että suursuosikki liukuu vastustamattomasti ykköseksi.

Aamun Kimallus jatkoi suosikkipitoista kierrosta. Elina Oksasen valmennettava sai Olli Koivuselta makoisan reissun kovaa vetäneen Myrskiksen takana. Kirihetkellä suosikki oli omaa luokkaansa.

Bravo Sencello sai Niko Huuskolalta takarivistä millimetrin tarkan juoksun 2. ulkona. Hevonen kiitti isäntää kirimällä maalisuoralla tilaa saatuaan niukasti ykköseksi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi