Lennon Rapina on kierroksen rohkea ideavarma. Kuva Roosa Lindholm
Lennon Rapina on kierroksen rohkea ideavarma. Kuva Roosa Lindholm

Hevosurheilun ideasysteemi Jyväskylä: Lennokas näkemys

Suomenhevosten derby on iltapäivän urheilullinen kokokohta, mutta pelillistä hekumaa saa odottaa aina päätöskohteeseen saakka. Lennon Rapina on muutamalla prosentillaan turhan laimeasti pelattu.

Kierroksen suunta ratkeaa heti avauskohteessa. Unique Creation on toiminut ideasysteemissä muutaman kerran tukipilarina, eikä hyvää pelivalintaa ole mitään syytä vaihtaa. Kuten jo moneen kertaa todettua, Tapio Perttusen valmennettava juoksee väärissä sarjoissa, sillä sen kyvyt ja kilpailusuoritukset edellyttävät paljon suurempaan voittosummaan. Ei hevonen tietenkään heittämällä kaikkia tulevia lähtöjä voita, mutta onnistuessaan sitä on tasonsa pitäessään todella vaikea lyödä. Killerillä takarivi tasoittaa peliä vastustajiin nähden, joten suursuosikista ei puhuta, mutta noin joka toisella yrittämällään Unique Creation avauskohteen voittaa.

Lennon Rapina on mielenkiintoinen idea maltillisella pelikannatuksellaan. Lohduttomalla tulosrivistöllä vain harva löytää sen ylipäätään lapulleen, mutta ideavihjeessä se jää kerrassaan yksin kupongille. Lennon Rapina oli lauantaina harjoitusraveissa mukana, ja Ari-Matti Konsti ajoi sillä 1.33-vauhtia. Siitä pitää tietenkin parantaa ajallisesti sekuntikaupalla, mutta Lennon Rapina voi tuon tempun tehdä.

“Harjoitusraveissa hevonen meni rennosti, ja kokonaisuutena Lennon Rapinan tyyli miellytti kovasti. Keväällä homma meni liian rajuksi, jonka myötä ammattikuskien oli vaikea ajaa hevosella ylipäätään parijonossa. Hevosta hoidettiin, sitä uitettiin koko kesä ja harjoitusravihiitin perusteella uskalsin ilmoittaa sen heti kovaan lähtöön. Lennon Rapinalla on kapasiteettia, sillä se voitti 50000 euron paalulta alkuvuodesta Tampereella Toto75-lähdön johtavan rinnalta. Silloin hevoselle jäi Ari Moilasen mukaan jopa varaa. Ei se tietenkään suosikkeja ole, mutta lähden hyvillä mielin Killerin lähtöön hevosen kanssa mukaan”, valmentaja Ari-Matti Konsti kommentoi.

Uncia on yksi varmaehdokkaista. Sen pelikannatus on kuitenkin huipussaan, joten otetaan kyvykäs ja aliarvostettu Pegasos Evo sille kaveriksi.

Anything For You on myös yksi kuumista suosikeista. Majestic Man ja Maze Runner saavat sen rinnalta paikan kuitilta.

Tästä kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi