Hevosurheilun ideasysteemi Seinäjoki: Uudet tuonnit kiinnostavat
Kimmo Aholan valmennuksesta lupaavasti aloittanut Maze Runner on ideavihjeen varma.Kuva Anu Leppänen.

Hevosurheilun ideasysteemi Seinäjoki: Uudet tuonnit kiinnostavat

Kuninkuusravien lauantai on päälähtöjen osalta huipputasainen. Siksi kantaa otetaan muissa kohteissa. Kansas Lobell ja Maza Runner ovat peliosuuksien valossa mielenkiintoisimmat valinnat.

Kansas Lobell ei ole noussut kihisevän kuumaksi pelihevoseksi, vaikka ehkä pitäisi. Toki mukana on myös kysmysmerkkejä, sillä kilpailu on hevosen ensimmäinen Antti Ojanperän valmennuksesta käsin, eikä hevonen ole mikään starttiraketti. Kyseessä on sinnikäs pienikokoinen sisupussi, jonka nopeus kyllä ainakin vielä tässä vaiheessa uraa riittää vastustajille Suomessa. Wolvegassa edellä jäi kova piikki-selkä, ja Kansas Lobellin kiri 2. ulkoa oli aika lailla kympin arvoinen. Ennakkoon pelottavin vastustaja Astrum on aavistuksen alisuorittanut, mikä lisää Kansas Lobellin maistuvuutta.

Ojanperän tiimi kestää vertailun oikeastaan minkä tahansa tallin kanssa, joten tässä kohtaa paikanvaihdos saattaa sekin tuoda ainakin pitkällä aikavälillä jotain lisää.

Maze Runner on kannanotto pelijakaumaa kohtaan. Suoritus hurjan prässin alla viimeksi oli mainio. Myös sitä ennen Maze Runner on pystynyt suorituksiin, jollaisiin se ei Ruotsin kisoissa kyennyt. Santtu Raitala pyrkii piilottamaan ajokkinsa hyvään selkään lähelle kärkeä. Tuo tehtävä ei ole helppo, mutta toisaalta huippukuntoon noussut hevonen voi olla yllättävän kova myös hieman raskaammallakin juoksulla.

Kaikki kunnia President Lindylle, joka on palannut kovalle tasolle, mutta ei hevosella vielä mahdottomia näyttöjä ole. Nyt tilanne on se, että hevosella yritetään kommenttien perusteella keulajuoksua, jolloin ruunalle voi käydä kalpaten ratkaisuhetkillä. Alla on hurja tulos Mikkelistä ja vaikka esitys oli sinällään mainio, ei siitä kannata innostua liikaa. Moni perustaa President Lindyn pelaamisen juuri keulapaikan varaan, mutta juuri tässä kohtaa se ei välttämättä ole mikään oikotie menestykseen. President Lindy ei ole voittanut ravilähtöä miesmuistiin, mikä sekin kolkuttelee takaraivossa.

Valorous Leader on yksi kierroksen vinkkihevosista. Pelikannatus on hämmästyttävän alhainen, sillä tamma on kehittynyt kaiken aikaa ja toisaalta lähtöpaikka on parempi kuin viimeksi. Hevosen huippukuntoon kannattaa reagoida voimakkaasti totoluukulla kaikissapelimuodoissa.

Tästä kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi