Dodii on ideaviheen varma. 4-vuotias tamma jäi viime satrtissaan niukasti toiseksi.
Dodii on ideaviheen varma. 4-vuotias tamma jäi viime satrtissaan niukasti toiseksi. Kuva: Roosa Lindholm

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Forssa: Taktiikka ei muutu tappiosta huolimatta

Pilvenmäki Specialiin karsitaan tänään kolmessa Toto5-kohteessa. Yhdestä niistä löytyy ideavihjeen varmavalinta.

Nelivuotias tamma Dodii innostui viimeksi alkuun satsaamisesta sen verran, että reippaili keulapaikalla avaustuhannen muiden edellä 13,5-kyytiä. Lopussa tasaisemman reissun saanut Bretagne vyöryi niukasti ohi, mutta esitys oli mainio. Tänään Dodiin kovimmat haastajat ovat huonommilla lähtöpaikoilla, joten kokeillaan nelosradalta johtopaikalle kiihdyttävää Esa Holopaisen ajokkia ideavihjeen ankkurina. Alustavassa pelijakaumassa Dodii on 17 prosentillaan kakkossuosikki.

Avauskohteessa kannattaa huomioida Sipisee, jonka kahta kauden vaisua avauskisaa selitti valmentajansa mukaan väärä varustevalinta. Viimeksi ori laukkasi, mutta oli kokonaisuudessaan parempi, ja kapasiteetiltaan Sipisee riittää tämän päivän lähdössään voittoon asti. Kierroksen suursuosikit All or Nothing ja Rosima varmistetaan isomman potin toivossa, vaikka etenkin Rosiman tappio olisi iso yllätys.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Forssa

Toto5-1: 12, 5, 8, 1, 11, 6 (10, 3)

Toto5-2: 4, 6, 9, 3 (5, 1)

Toto5-3: 4 Dodii (8, 10)

Toto5-4: 5, 1, 2 (9, 11)

Toto5-5: 15, 2, 7 (1, 10)

6 x 4 x 1 x 3 x 3 = 216 riviä – 21,60 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 2

Esa Heikkinen: Liikuteltu viime startin jälkeen kevyesti ja Hurjin (5) on tuntunut hiukan notkeammalta, kuin aiemmin. Hokkikengästä kesäkenkään siirtyminen on tuottanut ongelmaa ja laukka ei yllätä.

Lähtö 3

Ilona Mäkinen: Joyful Swamp (5) kiri hienosti viimeksi hänniltä voittoon. Tuntunut hyvältä kototreenissä. Samoilla varusteilla jatketaan. Jos ravaa pystyy taas pärjäämään.

Lähtö 4

Juha Lindroos: Vonkarin (8) kanssa pitkän tauon jälkeen ei odotuksia menestyksestä, mutta mikään sija ei olisi iso yllätys. Startissa selviää missä mennään. Viimeistely oli ihan ok.

Lähtö 6

Emma Väre: Mathilde Halm (1) teki viimeksi taas ihan hyvän suorituksen ja uuden volttiennätyksen. Kotona tuntuu hyvältä, finaaliin koitetaan mut ei oo mikään itsestäänselvyys. Vetopallot ja kesäbalanssi toimi kotona ainakin hyvin.

Ilona Mäkinen: Dodii (4) tuli viimeksi pikku tauolta, kesti kiitettävästi alun ylivauhdin. Hyvä lähtöpaikka ja jos vain ravilla pysyy, pystyy kärkipäähän. Eteen kesäkengät. Muuten sama varustus.

Lähtö 8

Jussi Tomperi: Edward Snipesille (7) laitetaan kokolaput aiempien puolilappujen sijaan.

Roosa Lindholm: Worrywart (12) on jatkuvan huonon tuurin kierteessä. Kunnossa ei pitäisi olla mitään vikaa, mutta juoksut eivät vain ole tasavauhtisella ruunalla onnistuneet yhtään. Suunta toivottavasti ylöspäin. Kesäkengällä mennään ja pieniä varustemuutoksia koitetaan. Lisätään varustukseen varmaan kokolaput sekä esittelyn ja pruuvauksen ajaksi pullarinverkko. Laitetaan tästä lähin volttilähtöön ohjasmartingaali.

Lähtö 9

Esa Heikkinen: Kopran Karaattilla (4) on ajettu kaksi ratahiittiä treenikauden jälkeen. Ensimmäiseen reilusti tukkoinen, toisessa 38 vauhtisessa hiitissä selkeästi parempi. Hiitti vie eteenpäin, mutta ei varmasti vielä parhaimmillaan ja tavoite on vasta syksyn kilpailuissa.

Maija Määttä: Viime starttiin Villiäinen (13) oli luultavasti jo kipeä, koska ei suostunut edes lähtemään voltista eteenpäin, ja muutaman päivän päästä oli jo räkäinen. Oli tämän takia hetken tauolla, mutta on treenannut jo pitkään normaalisti. Toiveissa on siis, että lähtisi voltista tällä kertaa eteenpäin, eikä sivulle. Riittää hyvin vielä näissä sarjoissa, mutta laukka on toki erittäin iso riski.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi