Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Karkaako avausvoittoon?
Harri Kotilainen on tottunut menestymään suomenhevosilla. Vildelli hakee hänen käsissään uran avausvoittoa ideavihjeen varmana.Kuva Anu Leppänen.

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Karkaako avausvoittoon?

Yllätysherkän T5-rivin varmaviritys on keskimmäisen kohteen Vildelli. Viimeksi se oli jo päästä voiton makuun, mutta loppusuoran laukka vesitti aikeet.

Ainoastaan kolmen hevosen paalulta starttaava Vildelli hakee Teivossa uran avausvoittoa. Elokuun puolivälissä tamma teki vahvaa esitystä ja eteni keulahevosen rinnalta kärkeen. Maalisuoran alun hyppyyn meni tuolloin ykkössijan lisäksi myös alle 1.30-vauhtinen ennätys.

Harri Kotilaisen valmentama tamma tulee tiistaina pieneltä tauolta. Mikäli kaikki loksahtaa kohdalleen, on Vildellillä rahkeita edetä nopeasti sarjoissaan. Valmentaja uskoo tamman pystyvän heti noin 30-vauhtiseen tulokseen.

”Tamma laukkasi viimeksi loppusuoralla voittonsa. Ei se lopulta ole niin epävarma kuin viime startit tulosrivissä näyttävät”, Kotilainen puolustaa. ”Kokematonhan Vildelli vielä on, mutta petraa koko ajan. Tauon syy oli ärhäkkä luuliika, joka ei tuntunut lähtevän parantumaan. Tämä on riski hevonen, joka tulee hyvin perille, mutta laukkaan ei ole varaa. Vapaalta radalta tamma tuntuisi olevan paras.”

Tästä kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi