Kari Lehtosen tallista tulee Teivon pelihevosia. Kuten kuvan Rallan Ruhtinas yllättäjäehdokas Saga Ray.
Kari Lehtosen tallista tulee Teivon pelihevosia. Kuten kuvan Rallan Ruhtinas yllättäjäehdokas Saga Ray.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Suursuosikki suojataan

Illan isoimmat prosenttihait tulevat Tapio Perttusen tallista. Matkalla turhankin menohaluiseen Stop The Pressiin täytyy suhtautua pienellä varauksella, sillä toisinaan veto on hyytynyt loppumetreillä.

Tapio Perttusen lisäksi Kari Lehtosen tallista starttaa T5-kohteissa monta mahdollista menestyjää, mutta kurikkalaisen valmennettavasti illan valttikortti on avauskohteen Rallan Ruhtinas. Viime syksyn derbykolmonen aloitti tämänkin kauden vahvasti, mutta voittokulku tyssäsi viimekertaiseen laukkaan johtopaikalta maalisuoran alussa. Rallan Ruhtinas tulee nyt kuukauden paussilta.

”Se on yleensä aina tauolta hyvä”, Kari Lehtonen vakuuttaa. ”Kaiken pitäisi olla kunnossa, eikä viimekertaiseen laukkaan löytynyt mitään selvää syytä. Jos se on normaali, sen pitäisi olla lähellä voittoa. Tämä on niin hyvä hevonen, että sen pitäisi pärjätä näissä lähdöissä melkein ketä vain vastaan.”

Yllättäjäehdokkaana Stop The Pressia vastaan starttaa Saga Ray. Alku-uran neljän voiton jälkeen nappionnistumisia ei ole viime kerroilla tullut, mutta Saga Ray pystyy yhä petraamaan otteitaan. Nelivuotias tamma starttaa ensimmäistä kertaa urallaan ilman kenkiä.

”Saga Ray oli viimeksi hyvä ja tuli 11-lopetuksessa hyvin perille asti”, Lehtonen varoittaa. ”Se ei ehkä ole sellaisessa iskussa ollut, mutta tuntuu pikkuhiljaa parantaneen. Kahdessa viime startissa se on ollut ihan hyvä. Nyt ajetaan ilman kenkiä, jos se toisi pientä boostia. Neljän sakkiin odotan sitä, ja parhaimmillaan Saga Ray voi voittaakin. Uskon sen menevän ravia ja olevan lähellä kärkeä.”

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Teivo

Toto5-1: 8 Rallan Ruhtinas (2, 3)

Toto5-2: 5, 3, 2, 9, 11 (14, 15)

Toto5-3: 1, 9, 6, 5, 10, 3 (8, 11)

Toto5-4: 4, 8, 6 (11, 3)

Toto5-5: 5, 10, 11 (9, 3)

1 x 5 x 6 x 3 x 3 = 270 riviä – 27,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 1

Mari Salminen: Coslan (1) balanssia muutettu Mikkelin jälkeen, sielä jäi etunen alle kun vauhti kiihtyi.

Lähtö 5

Christa Packalén: Sealed Lipsin (3) starttiväli venyi paljon suunniteltua pidemmäksi kun oli vähän muuttujia matkassa. Tässä välissä ajettu yksi kovempi vauhtinen harjoitus ja oli siinä positiivinen. Nyt ekaa kertaa autolähtö mutta en usko olevan ongelma. Totoon pyritään.

Lähtö 8

Sari Orreveteläinen: Very Gone Face (7) eli Veera tuli alkuvuodesta talliin ja on ollut mieluisa tuttavuus. Tamma tuntuisi olevan lujaa tekoa, pitkä kausi ei näkynyt siinä eikä tämä käynyt kipeänä monen muun tapaan. Kuntonsa puolesta aloittaa olisi voinut aiemminkin mutta odoteltiin keväisempiä kelejä että saadaan hokit pois. Tamman pitäisi olla asiallisessa kunnossa ja päästään tästä toivottavasti säännölliseen starttirytmiin.

Christa Packalén: Let's Get It Upin (10) talvi on sujunut oikein hyvin ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Yksi kovempi ratahiitti alla mutta ei varmastikaan ole silti vielä parhaimmillaan. Paikka on mun mielestä tähän kohtaan ihan ok ja saa tuolta varmasti ihan mukavan selkäjuoksun.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi