Felix Orlando on heti tauolta lupaava ideavarma.
Felix Orlando on heti tauolta lupaava ideavarma.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Vireys riittää heti ykköseksi?

Illan seuratuin hevonen on avauskohteessa puolen vuoden kilpailutaukonsa päättävä Felix Orlando.

Matias Salon tallista 5-vuotiskauden ja sen kuusi starttia juosseen Felix Orlandon pitkän tauon taustalla ei ole mitään loukkaantumista, vaan keskittyminen tähän ja tuleviin kausiin. Ruuna osoitti parhaimmillaan jo viime kesänä, että siinä on ainesta ykköstason menestyjäksi, ja se on potentiaalinen nimi myös tuleviin suurkilpailuihin.

Paluustartti tositoimiin Teivon volttilähdössä ei paperilla näytä lainkaan pahalta. Felix Orlandon kilpailuvireen arvioiminen ei ole treenien perusteella valmentajallekaan helppoa. Startteihin se on Salon mukaan tavannut terästäytyä ja latautua aivan eri lailla kuin harjoituksiin.

”Felix Orlando on hirveän rento hevonen kaikissa kotitreeneissä ja muissa, eikä se ota minua joka tilanteessa ihan vakavasti. Lähdetään kyllä heti pärjäämään”, Matias Salo evästää.

”Felix Orlandoa on paljon treenattu, ja aloitellaan nyt hyvissä ajoin uutta kautta, kun edellisestä kilpailusta on aikaa kuusi kuukautta. Talvi on mennyt sen kanssa hyvin, ja startit sen sitten näyttävät, miten alkaa sujua. Felix Orlandon kanssa on menty tarkoituksella pikkuisen säästeliäästi, eikä ajettu viime kaudella montaa starttia, kun se on kuitenkin vielä nuori hevonen ja on tähtäilty enemmän tuleviin vuosiin.”

”On koitettu ajaa sillä aika reippaastikin, mutta se ottaa tosiaan aika rennosti. Katsotaan nyt, kuinka paljon sitten siitä vireestä vielä puuttuu, mutta toivotaan kuitenkin heti ihan kunnon esitystä. Felix Orlando on siitä hyvä, että se tietää kilpailuhomman ja on hyvin aina skarpannut starttipäivälle. Kotona se on mennyt koko talven hyvin hokeistakin, enkä näe sitä minkäänlaisena esteenä”, Salo luottaa.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Teivo

Toto5-1: 7 Felix Orlando (2, 8)

Toto5-2: 7, 9, 5, 3 (8, 4)

Toto5-3: 6, 11, 10, 2, 9 (1, 12)

Toto5-4: 6, 1, 3, 10, 12 (4, 9)

Toto5-5: 3, 6 (7, 8)

1 x 4 x 5 x 5 x 2 = 200 riviä – 20,0x0 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 6

Kimmo Ahola: Winetto (10) jäi pois Kuopiosta pakkasen takia. Muuten kaikki ok.

Lähtö 7

Isto Kuisma: Girlpower Sisu (9) oli kipeä viimeksi. Hoidettu välissä ja treenannut asiallisesti.

Lähtö 9

Isto Kuisma: Stoneisle Uniquella (6) on kykyjä, mutta kilpailu ymmärrys ollut hukassa. Viimeksi viitteitä paremmasta.

Lähtö 10

Mari Salminen: Coslan (1) ensimmäinen startti ruunana. Nähtäväksi jää kilpailemisen myötä, alkaako keskittyä, vai onko ruunana samanlainen sählääjä kuin orinakin. Puolilaput kokeilussa huonoon keskittymiseen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi