Myös Jerry Riordanilta tulee hevonen Suomen kriterium-karsintoihin. Lightning Stride starttaa T5-pelin kolmannessa kohteessa.
Myös Jerry Riordanilta tulee hevonen Suomen kriterium-karsintoihin. Lightning Stride starttaa T5-pelin kolmannessa kohteessa.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Teivo: Voimahevosen tahtiin ennen Kriteriumin karsintoja

Neljä lämminverikriteriumin karsintalähtöä värittää illan T5-peliä. Rivin varma löytyy kuitenkin niiden ulkopuolelta.

Karsintojen suurin suosikki on Halmstadista toisen kilpailumatkansa synnyinmaahansa yhdessä omistaja Petri Tarrimaan kanssa tekevä Lightning Stride, joka oli elokuussa Tammakriteriumin ykkönen. Muutoinkin moni 3-vuotiaiden tammaparhaimmistosta on ennakkoon vähintään tasaveroinen ikäluokan kärkioriiden ja -ruunien kanssa, johtotähtenään juuri Jerry Riordanin tallin Lightning Stride. Vain lähtöpaikka on sille mahdollinen kompastuskivi, sillä ulkoradalta on tiedossa lisämetrejä ja kolmosradalta starttaa johtopaikkaa mitä luultavimmin matkalla puolustava Magical Prince.

Kärjen reippaasta kilvanajosta hyötyisi etenkin takarivin Madrero, joka on peliprosenttejaan potentiaalisempi suosikin kukistaja. Kotiradan 3-vuotias teki kesällä vahvaa jälkeä, ja Kriteriumin pidempi kilpailumatka on kovalle kirihevoselle todennäköisesti pelkästään plussaa.

Pelin varmaksi valitaan avauskohteen vahvaotteinen 4-vuotias Kaiser Wibb, joka on tehnyt monenlaisilla juoksunkuluilla loistoesityksiä. Sellainen nähtiin Henna Halmeen suojatilta myös viimeksi nousijadivisioonan finaalissa. Oulun kakkossija oli siltä kiitettävä suoritus pitkällä ja vauhdikkaalla kirillä neljännestä ulkoa, sillä johtopaikalta kisaa kontrolloinut Sahara Dangerous ei ollut 11-lopetuksessa ohitettavissa. Teivossa Kaiser Wibb kiertää seiskaradalta varhain eteenpäin ja ottelee voitosta, vaikka jäisi keulahevosen rinnalle.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Teivo

Toto5-1: 7 Kaiser Wibb (1, 2)

Toto5-2: 7, 4, 11 (6, 2)

Toto5-3: 8, 11 (3, 7)

Toto5-4: 2, 8, 4, 3, 6 (5, 7)

Toto5-5: 8, 10, 2 (6, 9)

1 x 3 x 2 x 5 x 3 = 90 riviä – 9,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 7

Jyrki Jauhiainen: Applehill's Boss (10) on lahjakkaan tuntuinen varsa, viimeiset startit eivät ole menneet odotusten mukaisesti. Nyt paha paikka ja juoksunkulku ratkaisee. Sen onnistuessa vähintään rahoille.

Lähtö 9

Emma Väre: Yuvarajah (1) oli viimeks tosi vaisu mut ei oikein syytä löytynyt. Kotona treenaa hyvin ja normaalina odotan hyvää suoritusta. Lähtöpaikka plussaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi