Santtu Raitala ajaa useampaa suosikkia Ylivieskan raveissa. Jockas Rita on ollut toistaiseksi tappioton.
Santtu Raitala ajaa useampaa suosikkia Ylivieskan raveissa. Jockas Rita on ollut toistaiseksi tappioton.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Ylivieska: Suursuosikille etsittävä apuvarma

Kaikki uransa yhdeksän kilpailua voittanut Jockas Rita jää suosiolla yksin kupongille. Neljä muuta kohdetta ovat tasaisempia, mutta Tuomas Pakkasen tallin Nightshifter kiinnostaa ideavarmana.

Heti avauskohteessa kilpaileva Nightshifter epäonnistui viimeksi, ja se voisi tähän starttiin nostaa riittävästi kertoimia. Hevosen tuoreimman startin voi unohtaa, sillä se juuttui kiihdytyksessä ulkoradoille. Nighshifter pääsi vasta 2. kaarteessa johtavan rinnalle, josta se ei ymmärrettävästi pystynyt enää ottelemaan kärkisijoista. Olisi hevonen voinut toki pidempään kestää kärkikuvioissa, mutta toisaalta raskas alku tasokkaassa lähdössä ei voinut olla maksamatta vauhdin uudelleen kiihtyessä.

Edellinen kilpailu Joensuussa kertoo hevosesta enemmän. Nightshifter lähti raskaalla radalla 5. ulkoa jo 1300 metriä ennen maalia kiriin. Juoksusta tuli vaativa, mutta hevonen rutisti ilman selkää väkisin ensin johtavan rinnalle ja maalisuoralla kärkeen. Samanlaisena se pystyy kellistämään kirihetkellä vastustajansa Ylivieskassa, vaikka kisa toki hyvätasoinen onkin. Lähdössä ei ole selkeää keulahevosta, mikä voi auttaa Nighshifterin tietä kohti voittoa.

Jockas Rita kulki viimeksi vauhtiin päästyään viimeiset 1600 metriä 28,0-vauhtia radalla, joka ei ollut ihan nopeimmillaan. Tuota vauhtia hevonen pystyy kaiketi menemään täyden matkan läpi, ja siihen vastustajat eivät ihan kykene. Jockas Rita ei juossut Vermossa, josta Santtu Raitala jäi pois kuninkuusravien kolarin vuoksi, mutta hevosella on aina kaikki kunnossa, kun se tulee viivalle. Uran 10:s peräkkäinen voitto lienee tulossa.

Tästä kupongille

Veikkaus vihjeet
Veikkaus vihjeet

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Ylivieska

Toto5-1: 9 Nightshifter (7, 4)

Toto5-2: 4, 6, 7, 10, 11, 5, 1, 3, 9, 8 (2, 4)

Toto5-3: 6, 8, 2, 5 (3, 7) 

Toto5-4: 5, 7, 1, 8, 15, 10, 6 (12, 13)

Toto5-5: 2 Jockas Rita (6, 1)

1 x 10 x 4 x 7 x 1 = 280 riviä – 28,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 4

Pauli Nuutinen: The Rain Song (7) tulee pitkältä tauolta, kärsii kiimaongelmista. Ajetaan startti, että näkee missä mennään ja koitetaan päästä starttirytmiin. Treeneissä ollut ihan hyvä.

Heli Jylhä: Blackpearl's Mayan (12) lähtöpaikka laskee odotuksia, kun parhaat kilpasiskot päässeet eturiviin. Katsotaan mihin loppukiri riittää. Tehdään myös pieniä varustekokeiluja.

Lähtö 7

Tiina Tiitola: Joey Blackwillowille (7) viime startti tauon jälkeen liian kovavauhtinen, meni hapoille. Odotus nyt vähän parempi, mutta ei hevonen missään nimessä ole parhaimmillaan.

Pertti Niskanen: Castle In The Skylle (8) winderen mullen mouth -kuolain.

Panu Ahonen: Fastizz Amia (9) hoidettiin viime startin ongelmien jälkeen, ja sen treeniä muutettiin. Nyt se treenaa todella hyvin hiekassa hiljaisella vauhdilla. Sillä on kuitenkin omat haasteensa ja tässä haetaan ensisijaisesti onnistunutta starttia.

Tero Meriläinen: Uomo Show (16) oli viimeistelyssä pirteä, ja menohaluja olisi ollut enemmän mitä minä halusin ajaa. 3 x 300-500m 1.20-vauhtiset vedot ja hyvä palauttelu päälle.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi