Kari Savolaisen valmentama Morris on vihjeen tukipilari.
Kari Savolaisen valmentama Morris on vihjeen tukipilari.Kuva Harri Lind.

Hevosurheilun Toto65-ideavihje Vermo: Epäonninen huippukyky onnistuu

Viime vuoden derbyfinaalissa loukkaantunut Morris on laukannut molemmissa tämän vuoden starteissaan, mutta tänään sen on aika onnistua. Viisivuotiskyky toimii ideavihjeen ankkurina.

Morrisin valmentaja Kari Savolainen raportoi, että hänen suojattinsa on hyvällä mallilla, vaikkei onnistumisia tälle kisakaudelle ole vielä tullutkaan. Viime kerran alkumatkan laukka johtui hänen mukaansa yliyrittämisestä. Tällä kertaa valmentaja lisää valmistautumiseen kisapäivälle reippaan lenkin, minkä tarkoituksena on purkaa hevoselta liikaa energiaa. Lähtö on tasokas, mutta Morris on todella hyvä hevonen, joka pystyy huippupäivänään voittamaan johtavan rinnaltakin.

Avauskohteessa suursuosikki Deangelo saa varmistuksia. Ruuna on alussa nopea, mutta mikään salettikeula se ei sisäradalta ole, joten riskejä on olemassa. Ja vaikka se onnistuisi keulapaikan puolustamaan, varma voittaja se ei kovaa haastajaosastoa vastaan kärkipaikaltakaan olisi.

Toisessa kohteessa Laylasta pelataan ohi. Tamma on ollut ihan hyvä, mutta ei mitenkään loistokas. Prosentit ovat sen verran korkeat, että ideavihjeessä tamma jää varahevoseksi. Mitaleilla Layla todennäköisesti on, mutta voittajien pelissä se ei ole maistuva rasti. Kolmannessa iso suosikki King Cole varmistetaan kyvykkäällä Black Vanitylla. Viidennen kohteen ideamerkit ovat Mr Reddington, Grande Dragon ja New Grove Waylon.

Tästä kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi