Marko Heikarin valmentama ja ohjastama Damian on ideavihjeen tukipilari.
Marko Heikarin valmentama ja ohjastama Damian on ideavihjeen tukipilari.Kuva Anu Leppänen.

Hevosurheilun Toto65-ideavihje Vermo: Keskikastista kärkisijalle

Ideavihjeen tukipilari on Marko Heikarin Damian, joka teki viimeksikin hyvän suorituksen, vaikka oli vasta seitsemäs. Tällä kertaa lähtöpaikka mahdollistaa menestymisen.

Viimeksi Damianin tehtävä oli jo etukäteen hankala, kun lähtöpaikka oli takarivin uloimmainen. Sieltä ori jäi 6. sisälle, mistä tuli loppua 13,6-lopetuksessa siinä missä muutkin. Nyt lähtörata on poisjäännin myötä kolmonen, mistä Marko Heikarin on olennaisinta päästä alussa toiselle radalle, mutta välttää kuitenkin paikka johtavan rinnalla. Maili ei ole Damianille etu, mutta jos se pääsee 2.–3. ulos, ori pystyy lopussa kirimään ykköseksi. Peliprosentti on mukavasti 11:n nurkilla.

Avauskohteen yllätyshaku on Kainuusta asti kilpailemaan saapuva Jussi Kivijärvi ja Dirk Diggler Sisu. Elämänsä vireessä kisaava ruuna seuraa vauhdissa kuin vauhdissa ja pystyy tekemään nykyiskussaan hyvän loppuvedon. Toisessa kohteessa uskotaan prosenttirohmu (yli 57) Issakan Valoon. Se pääsee keulapaikalle ja on vaikea ohittaa.

Neljännessä kohteessa täkymerkkinä mukaan huippureissun saava Federal Death, joka huippupäivänään pystyy yllättämään. Viidennessä kohteessa Deangelo on Amazing Warriorin poisjäännin myötä iso suosikki. Henna Halme saattaa kuitenkin päräyttää Bag’s Simonilla keulasta, mikä tietäisi Deangelolle paikka toisella ilman selkää. Siitä se olisi lyötävissä. Sky Muscle on päätöksessä liian iso suosikki (yli 50 prosenttia), ja varmistaminen on paikallaan.

Tästä kupongille:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi