Nemea Kato on yksi ideavihjeen varmoista. Vaikka huoltotauolta palaava ori ei olekaan heti parhaimmillaan, sillä on hyvä voittosauma johtopaikalta.
Nemea Kato on yksi ideavihjeen varmoista. Vaikka huoltotauolta palaava ori ei olekaan heti parhaimmillaan, sillä on hyvä voittosauma johtopaikalta.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto65-ideavihje Vermo: Keulasta ja takaa

Illan kierroksella on kaksi suurta suosikkia, joista toinen on kovasti ylipelattu.

Avauskohteen jättisuosikiksi Kiikku’s Trooperin poisjäännin jälkeen noussut Jacques Hymeman on toki parantanut toimivuuttaan sen jälkeen, kun siirtyi Tapio Perttuselle ja pääsi treenaamaan porukassa muiden hevosten kanssa, mutta epävarmuustekijöitä edelleen on. Volttilähtö jo sinällään lisää epäonnistumisriskiä niin paljon, että yli 40-prosenttinen suosikki ruunan ei kuuluisi olla.

Vaikka Jacques Hyneman ravaisikin koko matkan, mikään varma voittaja se ei ole, jos joutuu taivaltamaan johtohevosen rinnalla. Juoksuradan Kyle Web on todennäköisin ensimmäinen keulahevonen ja kuuluu kaikkiin peleihin. Se ei ole luokaltaan juurikaan huonompi kuin suosikki. Rinnalta kiihdyttävä Bean Fighter on vähän pelattuna kiinnostava, vaikka sen pitääkin välistartin esityksestä nostaa tasoaan. Fiorinilla on luokkaa, mutta huippuesityksistä on aikaa. Mukaan vielä potintekijänä hyväkuntoinen Hidalgo Boko, joka esimerkiksi johtavan takaa pystyy yllätykseen.

Juniorilähdössä Mathilde Halmilla on sopiva tehtävä, ja Tuukka Varis siivittänee sen voittoon. Oikein pelattuna se on oiva varma.

Kierroksen suurin suosikki Nemea Kato on toisessa KevätCup-karsinnassa hieman liian korkeissa peliprosenteissa, mutta erittäin todennäköisenä keulahevosena se kelpaa toiseksi tukipilariksi. Nu Delillä olisi voitu ajaa sitä vastaan keulasta, mutta nyt se on takarivissä. Kaikilta muilta kärkipaikka on haettavissa, vaikka Hannu Torvinen ei Nemea Katon kanssa sinne suoraan pääsisikään.

Nuorten sarja on sekä pelillisesti että urheilullisesti mielenkiintoinen. Barkov Evo on niukka suosikki lähtöpaikkansa ansiosta, mutta monella muullakin on mahdollisuutensa. Isompaankin yllätykseen on syytä varautua tässä kohteessa.

Kolmas varma napataan viidennestä kohteesta, johon on odotettavissa reipas avaus. Ice Wine tuskin pääsee hakemaan aivan ilmaiseksi kärkipaikkaa, jolloin takahevosetkin saavat mahdollisuutensa. Niistä mielenkiintoisin on selkäjuoksullakin ponnekkaasti suorittava The Dude. Sillä on Deep Blue Fontissa vetävä selkä kiriin, ja kolmos-nelossuosikkina The Dude on loistava ideavarma.

Päätöskohteen ennakkoasetelmat muuttuivat päivällä, kun Piccadilly jäi pois. Callela Ikarosilla on nyt parempi sauma päästä keulaan, mutta Knocking Matchilta tulee varmasti painetta koko matkan ajan. Silloin esimerkiksi It’s Raining Menilla on sanansa sanottavana kirisuoralla.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermo

Toto65-1: 3, 6, 7, 9, 4 (1, 2)

Toto65-2: 6 Mathilde Halm (1, 3)

Toto65-3: 7 Nemea Kato (2, 8)

Toto65-4: 1, 9, 10, 12, 11, 6, 8, 2, 7 (5, 3)

Toto65-5: 10 The Dude (9, 6)

Toto65-6: 5, 3, 9, 2, 4 (10, 6)

5 x 1 x 1 x  9 x 1 x 5= 225 riviä – 22,50 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentteja Mobiilihepasta

Lähtö5, Toto65-2

Emma Väre: Mathilde Halmin (6) kanssa jäätiin viimeksi pussiin, muuten olin oikein tyytyväinen ja päästiin paremmin liikkeellekin kuin ennen. Kotona hevonen on ollut letkeän tuntuinen, ja odotan sitä kärkipäähän.

Lähtö 6, Toto65-3, Toto4-1

Anssi Nurminen: Joker Boko (1) jäi viimeksi Forssassa johtaneen ja voittaneen Hila's Eltonin taakse täysin kiinni. Tilaa saadessaan olisi hyvin todennäköisesti voittanut selvällä marginaalilla. Lähtöpaikka on paras mahdollinen, samoin kuski. Finaalipaikka on vähin tavoite eikä voittokaan yllättäisi!

Christa Packalen: Nemea Katon (7) jalkoja hoidettiin viime startin jälkeen, ja muutenkin hevonen sai vähän hengähtää. Treenaa hyvin, mutta kuvittelisin että on parhaimmillaan melko tiheällä starttirytmillä, joten ei välttämättä ole ihan terävimmillään vielä tähän. Lähtö on sen näkoinen, että pitäisi silti taistella kärkisijoista.

Lähtö 7, Toto65-4, Toto4-2

Jyrki Jauhiainen: Applehill's Boss (7) on kaikin puolin hieno varsa! Lappeessa lähti kenkä, nyt kovempi vastus kuin Kouvolassa, tässä kaikki vuotta Bossea vanhempia. Ehjällä juoksulla rahoille!

Christa Packalen: Kiikku's Nean (9) jalkoja huollettiin myös viime startin jälkeen. Treenaa hyvin ja tuntuu, että startit ovat vieneet hevosta eteenpäin. Hankala sanoa vastustajista, mutta luotan tähän ja ehjällä juoksulla pystyy pärjäämään.

Ilona Mäkinen: Give Me A Reason (12) on tehnyt hyviä suorituksia ja tuntuu mukavalta kotona. Takamatka tuo taas mutkia matkaan, mutta selkien vetäessä noussee hyville sijoille.

Lähtö 8, Toto65-5, Toto4-3, Duo-1

Risto Airaksinen: Anything For You (4) oli voimat tallella viimeksi pussissa. Jos saa keulat tai sisäratajuoksun, se on yllätysvalmis. Se on ollut hyvän tuntuinen edellisessä startissa ja kotona ajaessa. Nyt tulee vetolaput ja jenkkikärryt.


Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi