Ranch Whodidwhat on yksi keskiviikon varmavaihtoehdoista.
Ranch Whodidwhat on yksi keskiviikon varmavaihtoehdoista.Kuva: Pekka Salonen

Hevosurheilun Toto65-ideavihje Vermo: Kolmen varman taktiikalla

Keskiviikon varmavalinnat ideavihjeessä kohdistuvat Ranch Whodidwhatiin, Marier Miliin ja Laxvikens Amiraliin.

Vermon Toto65-kierroksen kolme ensimmäistä kohdetta ovat Arvid Åvallin Tammaderby-karsintoja. Jokaisesta karsinnasta neljä parasta saavat paikan 4. toukokuuta Vermossa 24 000 euron ensipalkinnolla ajettavaan finaaliin.

Avauskohteessa varmavalinnaksi nousee vielä iltapäivällä kakkossuosikiksi jäänyt Ranch Whodidwhat (31 %). Kuutosradalta matkaan kiihdyttävällä tammalla on loistava sauma päästä keulapaikalle, kunhan Carla Combolla ei lähdetä urheilemaan piikistä. Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Ranch Whodidwhat oli viikon takaisessa tauolta paluussaan mainio kolmas. Pelijakaumassa suosikiksi noussut Kiikku’s Nea (38 %) on näyttänyt jo pitkään loistovirettä, mutta nyt se joutuu tekemään työt Ranch Whodidwhatin ulkopuolelta. Ikäluokan kärkihevosiin lukeutuva Halley Wania oli tauolta Lahdessa iso pettymys, joten siihen tulee suhtautua varauksella.

Ideavihjeen toinen varma on kakkoskohteessa kilpaileva Marier Mili, joka on keulajuoksulla liki koko matkan johtoa. Christa Packalénin suojatti lopetti Killerillä tauolta hyvin ehtien neljänneksi. Startti kropassa hevosen kuvittelisi olevan vain parempi. Myös tallikommentit siitä olivat erittäin positiiviset.

Kolmas varmavalinta on tasaisesti pelatun päätöskohteen Laxvikens Amiral, jonka tauolta paluu Jokimaalla oli vakuuttava hevosen kirittyä ykköseksi epäsopivasta vauhdinjaosta huolimatta. Tuomas Korvenoja tuskin jää takarivistä kyttäilemään liiaksi tapahtumia, vaan tehnee Laxvikens Amiralilla tarvittaessa jo ajoissa ratkaisun ajamalla eteenpäin.

Neljännessä kohteessa tauolta tuleva Suven Sametti varmistetaan usealla kilpasiskolla.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto65-ideasysteemi Vermo

Toto65-1: 6 Ranch Whodidwhat (7, 9)

Toto65-2: 5 Marier Mili (3, 6)

Toto65-3: 1, 3, 7, 8, 9 (6, 5)

Toto65-4: 1, 2, 3, 5, 8, 10, 11 (4, 7) 

Toto65-5:  3, 6, 7, 8, 9 (1, 10)

Toto65-6: 11 Laxvikens Amiral (6, 10)

1 x 1 x 5 x 7 x 5 x 1 = 175 riviä – 17,50 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 1

Ilona Mäkinen: Joyful Swampia (2) ovat laukat vaivanneet usein loppumatkasta. Tuntuisi kuitenkin olevan kunnossa, ja hyvältä lähtöpaikalta ja ehjällä juoksulla on jonkinlaisia odotuksia.

Lähtö 2

Jyrki Korhonen: Hetvin Kingi (3) oli hyvä hiitillä. Laukatta pystyy 30-tulokseen.

Lähtö 4

Ilona Mäkinen: Dodiilla (3) on parissa viime startissa jäänyt vähän jossiteltavaa lopussa. Kelin salliessa kokeillaan ilman kaikkia kenkiä ja jenkeillä.

Christa Packalén: Kiikku’s Nea (7) on ollut oikein hyvä viimeisimpiin ja jalkoja huollettiin viime startin jälkeen. Treeneissä kaikki normaalisti. Paikka on vähän ulkona ja vastassa hyviä hevosia. Voitto olisi kyllä yllätys, mutta minun mielestäni kuuluu finaaliin.

Lähtö 5

Isto Kuisma: Yippee Ki Yay (2) aloittaa meiltä. Treenannut ihan mukavasti ja hevoseen on saatu ehkä vähän rentoutta. Startti antaa lisää infoa. Finaalipaikkaa tavoitellaan.

Kari Savolainen: Truthisouttheren (3) paras kunto on vieläkin hakusessa huonojen treenikelien jäljiltä. Parempaa toivotaan.

Christa Packalén: Marier Milin (5) kauden aloitukseen oltiin oikein tyytyväisiä. Sai sellaisen juoksun, kun toivottiin. Meni startista eteenpäin ja nyt laitetaan jenkit perään. Pitäisi taistella kärkisijoista.

Emma Väre: Aurora Comery (6) oli viimeksi turhan paineissaan matkalla ja se näkyi lopussa, mutta kokonaisuutena plusmerkkinen aloitus. Kotona hyvän tuntuinen ja pitäisi parantaa startti kropassa. Finaaliin koitetaan.

Lähtö 6

Emma Väre: Mathilde Halm (2) oli viimeksi ihan ok. Kotona kaikki hyvin välissä. Nyt all in eli kokolaput ja kaikki kengät pois ensimmäistä kertaa.

Lähtö 9

Pia Huusari: M.S. Triple J. (4) palasi viimeksi sairastauolta ja kaikki meni pieleen: kurakeli, ensimmäinen monté, avauspuolikas kolmatta ja loppu johtavan rinnalla. Toivotaan että saisi nyt hyvän juoksun keulan lähellä. Mahdollisesti etukengät pois.

Lähtö 10

Pia Huusari: Very Good Point (6) voitti viimeksi kivalla tyylillä, vaikka rata oli tosi raskas ja useamman sekunnin hidas, mikä ei plussaa varsinkaan isolle nuorelle hevoselle. Välissä treenailtu lisää. Eka autolähtö, joka tuskin ongelma. Mahdollisesti etukengät pois, mistä tälle varmaankin melko iso apu.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi