Jasun Velhon kuiva kausi päättyi
Jasun Velho palasi perjantaina Forssassa yli vuoden tauon jälkeen voittokantaan. Jarmo Saarela ohjasti ruunaa.Arkistokuva Anu Leppänen

Jasun Velhon kuiva kausi päättyi

Ravivarma ja nopea Jasun Velho viihtyy Forssassa. Ruuna juhli Pilvenmäellä uudenvuodenaattona 2020, mutta viime kausi meni kokonaan voitotta. Perjantaina sopivassa tehtävässä oli täysosuman vuoro.

Jasun Velho ja Hilding olivat nopeimmat alussa, ja ne ratkoivat kärkisijat myös lopussa. Kierroksen 1.27-lukemiin vetänyt Hilding jaksoi hyvin, mutta Jasun Velho kiitti tylysti vetoavusta ja lipui varmasti edelle.

Jarmo Saarela ohjasti ruunaa, joka on lohjalaisen Leila Salon oma kasvatti.

"Persoonallinen hevonen, joka välillä juoksee ja välillä ei", Salo kuvaili 10-vuotiasta Jaanen Suikun ja Menoliinan poikaa radan voittajahaastattelussa ja kiitteli hevosen parasta ominaisuutta ravivarmuutta. "Idioottiravurihan se on."

Vaikka molemmat Tapio Mäki-Tulokkaan tallin suuret Toto5-suosikit Global Venture ja Stonecapes Tiffany hävisivät, voitto-osuus jäi maltilliseksi. Jasun Velhon ohella T5-voittajista pelisuosikki oli päätöskohteen vienyt Knockout Ses. Ainoa yllättäjä oli Mister Lane, joka kiri toisesta ulkoa 11-vauhdilla kärkeen avauskohteessa. Se on todellinen Pilvenmäen menestyjä, sillä viime kauden neljästä voitosta kolme irtosi juuri tulevalla kuninkuusraviradalla.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1 6 Mister Lane, 5 %, 10,39 e

T5-2 5 Moonlight Magical, 20 %, 41,70 e

T5-3 2 Jasun Velho, 23%, 98,73 e

T5-4 1 Sofie Halm, 33 %, 239,29 e

T5-5 1 Knockout Ses, 35 %, 323,58 e

Vaihto: 76 317,04 e

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi