Kevinin Tähti nappasi voiton viimeksi kesäkuussa Torniossa. Kuva: Jari Piirala
Kevinin Tähti nappasi voiton viimeksi kesäkuussa Torniossa. Kuva: Jari Piirala

Joko nyt on Kevinin Tähden vuoro?

Tulevan Magic Mondayn raviareenoina toimivat Kaustinen ja Lahti. Toto65-pelin avaa Kaustisella ajettava kylmäveristen 2100 metrin ryhmäajo, jossa nelosradalta starttaa seitsemänvuotias suomenhevosruuna Kevinin Tähti.

Juha Puhtimäen vetämän Pesiskimpan omistava Kevinin Tähti siirtyi syksyllä Antti Ojanperän valmennuksesta Pohjanmaalle Hannu Hietasen talliin. Hevonen on esiintynyt viime starteissaan vahvasti ravaten, vaikka ihan kärkisijoja ei tauluun ole kirjattukaan. Onko Kaustisella Kevinin Tähden vuoro menestyä?

”Hevosella on juoksu-uraltaan paljon kirjaimia, mutta nyt on takana laukaton jakso. Se on jonkin verran viime aikoina varmistunut, mutta edelleen on lähdettävä maltillisesti matkaan. Vaikka sillä ei pystykään vielä alkuun satsaamaan, se ei haittaa, koska hevosella voi lähteä aikaisin kiriin, ja se on tottunut kiertelemään. Pienessä lähdössä ei takajoukoistakaan ole liian pitkä matka”, valmentaja Hietanen luonnehtii.

”Viimeksi Tampereella hevonen oli sisäradalla kovasti vasemmalla ohjalla. Se kummeksui paikkaansa eikä osannut siinä juosta. Hevonen ei ole juuri koskaan juossut sisällä, vaan mennyt pääosin ulkoratoja ja on silloin ollut parempi”, Hannu kertaa.

Omistajaporukka on seurannut mielenkiinnolla hevosensa otteita uusissa käsissä.

”On ollut mielenkiintoista nähdä, miten poika kehittyy. Se on vähän tuollainen hitaasti kehittyvä malli, mutta on koko ajan parantanut otteitaan. Hyviä juoksuja se on Hannulta tehnyt ja näyttää siltä, että se ravaa varmemmin. Oulussa marraskuun lopussa oli vähän heikompi startti. Selvisi, että hevonen oli silloin hieman kipeä”, pesäpalloilijana tunnettu Puhtimäki sanoo.

Talvikelit suosivat Kevinin Tähteä, sillä valmentajan mukaan huippuvauhtia ei vielä löydy riittävästi kesäradoille. Hietanen pitää seitsemänvuotiasta suomenhevosta kehittyvänä ja uskoo, että ajan kanssa vaihteita on käytettävissä enemmän.

”Kevin on oikein jaksava hevonen, mikä on tärkeintä. Vanhemmiten vauhtia alkaa suomenhevosilla pikkuhiljaa löytyä, mutta jaksoa ei myöhemmin välttämättä kehity enää.”

Viikonloppuna ajettavien viimeistelyvetojen jälkeen Kevinin Tähti on valmis maanantain starttiin. Varustemuutoksia ei ole luvassa.

”Ajetaan samoilla varusteilla, millä se on nyt mennyt ravia. Kikkaillaan ehkä sitten vähän myöhemmin varusteiden kanssa”, Hietanen päättää.

Kevinin Tähden omistavaan Pesiskimppaan kuuluu innokkaita ja aktiivisia ihmisiä noin kolmisenkymmentä ympäri Suomen. Puhtimäki hoitaa yhteydenpidon valmentajaan ja tiedon jakamisen kimppalaisille. Pesiskimpan omassa Whatsapp-ryhmässä vaihdetaan Puhtimäen mukaan ahkerasti viestejä ennen starttia ja startin jälkeen.

”Olemme päässeet tekemään ammattilaisvalmentajien kanssa yhteistyötä. Antti teki hyvän pohjatyön hevosen kanssa varsasta ast,i ja nyt Hannu on lähtenyt jatkamaan siitä ja kehittämään hevosta eteenpäin. On ollut mielenkiintoista nähdä, miten valmentajien toimintatavat eroavat ja kuinka ne millekin hevoselle sopivat.”

Pesiskimppa omistaa myös lähes 70 000 euroa tienanneen yhdeksänvuotiaan lämminverisen Carlemanin, jonka ura loppui kuitenkin viime vuoden päätteeksi ennenaikaisesti jalkavamman vuoksi.

”Kalle on tarjonnut meille paljon tosi hienoja hetkiä ja pääsi nyt ansaitusti eläkepäiville Väreen perheen talliin opettamaan varsoja tavoille. Mitään uutta ei tällä hetkellä ole kiikarissa. Katsotaan, miten Kevinin Tähti kehittyy. Hevonen saa näyttää kykynsä rauhassa, ja katsotaan vuosien mittaan, mihin sen kanssa pääsemme”, Puhtimäki kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi