Kotimaassa katseet kriteriumissa

Kotimaassa katseet kriteriumissa

Tuleva lokakuinen lauantai Teivossa on kotimaisten nuorten lupausten juhlaa. Suomessa syntyneet kolmevuotiaat lämminveriset ja nelivuotiaat suomenhevoset ratkovat paremmuutensa pitkät perinteet omaavissa kriteriumfinaaleissa.

Lämminveristen kriterium on ajettu vuodesta 1972 lähtien. Kilpailun ykkönen kuittaa voitostaan 90 000 euroa. Suomenhevosten osalta kriterium on juostu vuodesta 1975. Sen voittajalle on luvassa 46 000 euroa.

Jari Kinnusen valmentama Shackhills Twister ja Markku Niemisen valmentama Time Match starttaavat kotikentällään sisimmiltä radoilta. Näiden rinnalta lähtee Timo Nurmoksen valmentama EL Jetpack, jolla on mahdollista juosta valmentajalleen uran neljäs voitto Suomen kriteriumista. Oria ohjastavalle Mika Forssille kriteriumvoitto olisi pitkän ja menestyksekkään uran ensimmäinen. Saako kaksikon onnistuminen Ruotsin tammakriteriumissa Lara Bokon kanssa jatkoa Teivossa?

Oulu Express -finaalissa kuukausi sitten Seppo Suurosen valmentamalle V.G. Voitolle taipunut Petri Laineen Siirin Valtsu palasi takaisin voittokantaan kriteriumkarsinnoissa. Molemmat suomenhevosoriit ovat mukana lauantaina taistelemassa kriterium-menestyksestä. V.G. Voitto oli karsintalähdössään viides ja lähtee matkaan kakkosradalta starttaavaa kilpaveljeään reilusti ulompaa, radalta seitsemän. Toisessa karsintalähdössä voittoon juossut Mikko Niemistön valmentama Fransson lähtee finaaliin ykkösradalta. Luvassa on hienotasoinen suomenhevoslähtö, jossa voittajan on yllettävä parhaimpaansa.

Kotimaisen raviviikon täydentävät Vermon keskiviikkoinen Toto65-kierros, torstaina ravattavat Seinäjoen ja Kouvolan ravit. Perjantaina kisataan Kaustisella sekä Turussa, jossa karsitaan viisivuotiaiden tammojen Kasvattajakruunuun. 2-vuotiaiden Kasvattajakruunun finalisteja ei tarvinnut ratkoa karsintalähdöissä, sillä kaikki halukkaat pääsivat suoraan lokakuun 10. päivä ajettavaan finaaliin. Siitä huolimatta varsat pääsevät kilpailemaan perjantaina Metsämäessä 6000 euron ykköspalkinnoilla. Sunnuntaina ajetaan ravit Forssassa ja Jyväskylässä. Maanantaina on Joensuun vuoro ja tiistaina Mikkelin.

Pelillisesti mielenkiinto kohdistuu Ruotsiin Skellefteån 75-kierrokselle, jossa on ylimmälle voittoluokalle jaossa 2,7 miljoonaa euroa ekstraa. Iso potti on jaossa jo tänään keskiviikkona. Åbyn ja Solvallan isännöimällä 86-kierroksella ylimmän voittoluokan jakosumaan lisätään miljoona euroa.

7 oikein -lehti on kerännyt sivuilleen tallikommentit ja vihjeet kotimaan raveihin keskiviikosta tiistaihin sekä käsiohjelmasivut Ruotsin pääraveista keskiviikosta sunnuntaihin. Vihjeet löytyvät naapurin keskiviikon ja lauantain kierroksille.

Muistathan, että kätevä digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Appin sovelluskaupasta.

7 oikein -lehden tilaajille on lisäetuna 7 oikein ulkomaat -digilehti. Kahdesti viikossa julkaistavassa digilehdessä on Ruotsin, Norjan ja Tanskan kaikkien pelilähtöjen käsiohjelmasivut A4-koossa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi