Oranssipukuinen Tommi Kylliäinen ohjastaa tuttuun tapaan Jukka-Pekka Hukkasen valmentamaa Stonecapes Picassoa keskiviikkona Vermossa.
Oranssipukuinen Tommi Kylliäinen ohjastaa tuttuun tapaan Jukka-Pekka Hukkasen valmentamaa Stonecapes Picassoa keskiviikkona Vermossa.Kuva: Roosa Lindholm

T65-ennakko: Loistopaikan saanut Stonecapes Picasso havittelee paluuta voittojen tielle

Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Stonecapes Picasso pääsee loistopaikalta matkaan, mutta viime startti jätti pieniä kysymysmerkkejä.

Vermon keskiviikkoravit tarjoilevat jälleen loistavaa raviurheilua. Heti Toto65-pelin avauskohteessa nähdään mielenkiintoinen matsi, kun Skyfall Shine ja Marschall Match ottavat uusintamatsin reilun kuukauden takaisesta kohtaamisesta. Lähtöä värittää myös kautensa avaava Always Ready, viime vuoden derbykakkonen.

Odotettu uusintamatsi nähdään myös nelivuotiaiden huipputammojen Magical Princessin ja An-Dorran iskiessä jälleen yhteen Tammachampionissa.

Pelimielessä kierroksen yksi mielenkiintoisimmista hevosista on kuitenkin kolmannessa 65-kohteessa starttaava Stonecapes Picasso. Kahden hienon voiton jälkeen oriin meno takkusi viimeksi Kuopiossa. Valmentaja Jukka-Pekka Hukkasella on kuitenkin tarjota selitys ruudin kastumiseen.

“Viimeksi hevonen ei ollut Kuopiossa hyvä. Se oli vähän räkäinen sen startin jälkeen, eikä hevosta ollut viimeisteltykään samalla tavalla kuin yleensä, koska paikka oli huono.”

Keskiviikkona 8-vuotias ori kilpailee enintään 60 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2120 metrin kisassa. Tulevaan starttiin haetaan terävyyttä pienellä varustemuutoksella.

”Tähän starttiin laitetaan ensimmäistä kertaa vedettävät korvapallot.”

Stonecapes Picasso tunnetaan räjähtävän nopeana hevosena, joka pääsee kakkosradalta varmasti hyviin asemiin. Yksi skenaario on, että Tommi Kylliäisen ajokki sujahtaa keulaan, josta kokeillaan koko matkan johtoa. Treenari suhtautuu kuitenkin toppuutellen tähän mahdollisuuteen.

”Olen muuten vähän skeptinen keulataktiikan suhteen, mutta jos palloista olisi apua, se voisi toimia. Tommi saa kuitenkin päättää, miten ajaa.”

Vaikka Stonecapes Picasso on voittanut lähes 40 prosenttia uransa starteista, ei Hukkanen lähde voitonvarmana Vermoon. Kuopion startista pitäisi tapahtua selvä parannus, että kyvykäs ori palaa voittokantaan.

”Se riippuu niin monesta asiasta. Muillakin on hyviä hevosia tässä lähdössä, eikä ainakaan Kuopion kaltaisella suorituksella ole suuret odotukset. Käyn viimeistelemässä hevosen maanantaina, jos sillä saataisiin henget auki starttia varten.”

Vaikka oriilla on ikää jo kahdeksan vuotta, on kilpailuja kertynyt vasta 37. Stonecapes Picasso on kärsinyt lukuisista vaivoista, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Hukkanen epäilee hevosen sisukkaan luonteen olevan avainasemassa siinä, että ori on aina palannut uudestaan.

”Sillä on todella kova kilpailuvietti. Sen takia se on varmaan noussutkin niin monien vaikeuksien jälkeen aina uudestaan.”

Suuria tähtäimiä tälle kaudelle ei ole asetettu. Hukkanen toistaa tutuksi tulleen fraasin tulevaisuuden suunnitelmista.

”Ei meillä enää suuria tavoitteita ole. Seuraava lähtö on aina tavoitteena, mennään startti kerrallaan.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi