It's Raining Men on voittanut tällä kaudella viidesti.
It's Raining Men on voittanut tällä kaudella viidesti.Kuva: Pekka Salonen

Magic Monday-ennakko: It's Raining Men hakee paluuta voittojen tielle

Magic Mondayn Toto65-kierros ravataan Lappeenrannassa ja Porissa.

Toto65-pelin viideskohde ravataan Lappeenrannassa, jossa enintään 66 000 euroa tienanneet lämminveriset kohtaavat toisensa 2100 metrin ryhmäajossa. Yhdeksän osallistujan kisaan lähtöradan puolesta hyvät asemat sai numerolla neljä kiihdyttävä It's Raining Men. Olli Henttosen valmennettavan ohjastuksesta vastaa viimekertaiseen tapaan Jukka Torvinen. Viimeksi valjakko sijoittui Vermossa seitsemänneksi.

"Olin hevoseen ihan tyytyväinen, vaikka sijoitus jäi heikoksi. Juoksunkulku oli meitä vastaan, mutta hevonen tuli voimissaan maaliin", valmentaja Henttonen kertaa. "Sen pitäisi jatkaa hyvässä vireessä."

Maanantain tehtävä on Henttosen silmään aavistuksen aiempaa kevyempi.

"Ehkä lähtö ei ole aivan niin tasokas missä se on viimeaikoina juossut. Lähtöpaikka on hyvä, mistä kuski saa tehdä omat ratkaisunsa. Se tulee keulasta ja selästä, mutta johtavan rinnalla hevonen tahtoo jäädä turhan ahkeraksi, joten sitä juoksupaikkaa en toivo."

Varusteiden suhteen mennään samoilla mitä viimeksi.

"Kaikki oljenkorret jäivät viimeksi käyttämättä suosikin sammuttua eteen. Laput jäi vetämättä ja korvat kiinni."

Kauden 13 startista viisi voittoa napannut It's Raining Men piti kesällä kilpailemisesta taukoa, mutta syksyn tultua hevosella alettiin taas ajamaan aktiivisemmin kilpaa.

"Tarkoitus olisi jatkossakin ajaa harvakseltaan kilpaa mikäli kelit pysyvät kohtuullisina. Kesäisin hevonen kärsii pölyallergiasta, jolloin henki ei kulje normaalisti joten pidettiin taukoa."

Viime vuosina Henttosta otsikoissa pitänyt It's Raining Men on ollut Kouvolan Korialla tallia pyörittävän Henttosen valmennuksessa varsasta saakka.

"Varsana siinä meinasi olla aika paljon ruutia, mutta iän myötä hevonen on koko ajan rauhoittunut. Volttilähtöjä ei olla tietoisesti ajettu Kymenlaakso-ajon jälkeen yhtäkään, sillä etenkin niissä hevonen tuppasi käymään kuumana."

Startteja Sademies Tallin omistamalla 5-vuotiaalla ruunalla on takana vasta 34 ja Henttonen uskookin hevosen olevan tulevaisuudessa vielä aiempaa parempi.

"Terveyttä riittäessä uskon sillä olevan vielä varaa kehittyä."

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Magic Mondayn Toto65-pelissä 50 000 euron jackpot.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi