Mantorpin Toto75-kierros lauantaina: Nurmos iskee Suomen suurkilpailuvoittajilla
Sahara Jaeburn palaa radoille. Kuva: Anu Leppänen

Mantorpin Toto75-kierros lauantaina: Nurmos iskee Suomen suurkilpailuvoittajilla

Kriteriumin Teivossa viime syksynä voittanut Sahara Jaeburn palaa radoille Mantorpin Ina Scots Ära -lähdössä. Lisää Timo Nurmoksen supersuomalaisia juoksee kultadivisioonassa. Derbyn ja Suur-Hollolan ykkönen Hachiko de Veluwe on viivalla.

Petra Huhdin kasvattama ja omistama sekä Jorma Kontion ajama Sahara Jaeburn starttaa radalta viisi kamppailemaan 250 000 kruunun ykkösestä. Vastus on kovaa luokkaa. Önas Prince, Mister Hercules, Selected News ja Mr Mah Can kuuluvat 4-vuotisikäluokan kärkinimiin. Per Nordströmin Önas Prince on kilpaillut tänä vuonna neljä kertaa ja voittanut jokaisen. Viimeksi tuli ykkönen Kungapokalenissa.

Nurmos lähtee varovaisin odotuksin matkaan. ”Tämä on tosi hieno hevonen ja voitti kriteriumin johtavan rinnalta. Se on saanut kunnollisen talvitreenin ja paljon voimatreeniä. Ratahiitissä olemme ajaneet 1.20-vauhtia. Toivon, että kauden aloitusstartissa se saa nätin juoksun. Tähtäämme tietysti Suomen derbyyn, eli syksyllä pitäisi oriin olla vasta huippukunnossa. Ehkä vielä lauantaina voittaminen tuntuu liian kovalta vaatimukselta”, Nurmos sanoo.

Lars Ingman Oy Ab:n Hachiko de Veluwe kohtaa kultadivisioonassa Handsome Bradin ja Short In Cashin. Stall Nikkasen ja MP Silvan Short In Cash on jo saanut kutsun Kouvolaan ja lienee Mantorpissa suosikki. Viimeksi voittanut Handsome Brad kuuluu myös pelatuimpiin.

”Hachikon kauden avausstartit ovat olleet hankalia. Ensin sen päälle ajettiin ja toisessa startissa juoksusta tuli aivan liian raskas. Se on treenannut hyvin ja lämmittänyt hyvin ennen molempia startteja. Se ei vielä ole päässyt esittämään osaamistaan. Hachico on valmis tekemään hyvän suorituksen. Takarivistä tarvitaan tuuria. Juoksun tempo ja juoksupaikat vaikuttavat paljon, mihin asti me nousemme”, Nurmos kertoo.

Nurmoksen Antonio Trot juoksee myös kultadivisioonassa. Se starttaa ykkösradalta 2640 metrin matkalle. ”Sisäradalta Antonio voi jäädä vaikeisiin asemiin. Pitkä matka on plussaa, ja jos juoksu onnistuu, hevonen on mukana matsissa”, Nurmos uskoo.

Cactus kilpailee 75-pelin neloskohteessa. Cactus osaa avata kovaa, jos kuski niin haluaa. ”Se on saanut parhaan mahdollisen paikan, nelosradan. Cactus tulee huomioida peleissä”, Nurmos vihjaa.

Hurjakuntoinen Aragorn As starttaa taas mailin matkalla 75-vitosessa. ”Aragorn As on kehittynyt koko ajan ja tullut aina vaan paremmaksi. Uskon, että se tekee taas yhtä hyvän juoksun kujin viimeksi. Hevonen on nopea startista, ja kuski voi yrittää ajaa keulasta, hyvät menestyssaumat”, Nurmos toteaa.

Päätöskohteessa starttaa Viking Brodde radalta 12. ”Viimeksi kaikki meni pieleen, kun Viking Brodde törmäsi toiseen hevoseen. Kunto on okei, ja hevosella on luokkaa. Toki huonolta lähtöpaikalta tarvitaan tuuria”, Nurmos sanoo.

Mantorpissa kilpailee kaksi Onkel Investin hevosta. Voitolla uransa aloittanut Roubine juoksee 3-vuotislähdössä valmentajansa Björn Goopin ajamana. Nurmoksen Ready Cashin poika Mister Invictus on tiukka vastustaja, se on aloittanut kilpailemisen kahdella voitolla. Onkel Investin The Primerose starttaa Klass II:ssa, joka on 75-pelin kakkoskohde. EL Titanin tytär on takarivissä.

Mantorpin Toto75-kierros käynnistyy klo 17.20.

Tästä toto-kohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi