Metsämäen PM-kisassa kotivoiton makua

Metsämäen PM-kisassa kotivoiton makua

Pohjoismaiset kylmäveriset iskevät lauantaina Turussa mestaruudesta. Suomenhevoset ovat vieneet PM-tittelin viidesti putkeen. Sitä ennen oli pitkä, 10 voiton mittainen vieraiden valtakausi.

Suomenhevosedustuksemme on vahva. Viime lauantaina Erilo-juoksussa kohdanneiden Parvelan Retun, Jokivarren Kunkun, Stallonen ja H.V. Tuurin lisäksi mukana on kaksinkertainen ravikuningas Evartti sekä Vixeli ja Landen Paukku. Hallitseva pohjoismaidenmestari Joriini oli niin ikään halukas puolustamaan titteliään, mutta ei tällä kertaa mahtunut mukaan. Näin ollen kunniatauluun saadaan uusi nimi.

Ruotsista saapuu neljä hevosta, osa on nähty Suomen kaviourilla ennenkin. Smedheim Solan kilpailee Suomessa jo viidettä kertaa. PM-kisassa se ei ole aiempina vuosina näyttänyt parastaan, mutta kaksi vuotta sitten Nordic Kingissä se sijoittui Odd Heraklesin jälkeen toiseksi.

Viides kylmäveriedustaja tulee Etelä-Pohjanmaalta, kun Antti Ala-Rantala tuo kovakuntoisen Nylandin edustamaan syntymämaataan Norjaa.

Evartilta puuttuu vielä PM-titteli. Ori lähtee hakemaan sitä kolmosradalta. Urallaan vain kolmesti voitettu Parvelan Retu arvottiin radalle 12. Jokivarren Kunkku starttaa nelosradalta ja Nyland seiskalta.

Miten tupsujalat vastaavat suomenhevostemme ykköskaartille?

Kisa ravataan lauantain Toto75-kierroksen huipennukseksi ja voittaja kuittaa siitä 30 000 euroa. Metsämäen ravit alkavat vasta klo 17.

Sunnuntaina Turussa nähdään 2- ja 5-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun finaalit. Pääpelinä on silloin Toto64.

7 oikein -viikkoon mahtuu paljon muitakin mielenkiintoisia hetkiä. Vermon uuden ratavalmentajan Veijo Heiskasen tallin kilpurit näyttäytyvät uudella kotiradallaan keskiviikkona. Heiskanen-Halme parivaljakon valmennettavia juoksee myös Lahdessa torstaina sekä perjantaina Lappeenrannassa. Perjantaina Seinäjoella nähdään SE-ori Vitterin paluu.

Uunituore 7 oikein -lehti on kerännyt sivuilleen tallikommentit ja vihjeet kotimaan raveihin keskiviikosta tiistaihin sekä käsiohjelmasivut Ruotsin pääraveista keskiviikosta sunnuntaihin. Vihjeet löytyvät naapurin keskiviikon ja lauantain kierroksille.

Muistathan, että kätevä digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Appin sovelluskaupasta.

7 oikein -lehden tilaajille on lisäetuna 7 oikein ulkomaat -digilehti. Kahdesti viikossa julkaistavassa digilehdessä on Ruotsin, Norjan ja Tanskan kaikkien pelilähtöjen käsiohjelmasivut A4-koossa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi