Tapio Perttunen on kotiradallaan perjantain avainhenkilöitä.
Tapio Perttunen on kotiradallaan perjantain avainhenkilöitä.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Lahti: Kykyjä nähtyä parempaan

Kotiradalla kilpailevalla, yli 6 000 voiton miehellä Tapio Perttusella on illan kohdelähdöissä kaksi kovakuntoista valmennettavaa, joista varmaksi asti kohoaa paljon sekavaa tulosriviään parempi Juliett Orden.

Kausi alkoi maaliskuussa lupaavalla esityksellä, mutta tämän jälkeen nelivuotias on pilannut kaikki kilpailunsa laukkoihin. Viimeksi Turussa tuli laukka lähtösuoralla, minkä jälkeen kyvykäs tamma otti kyllä komeasti kyytiä. Vaikka viimeisellä takasuoralla se kompuroi uudelleen laukalle, kulki se viimeiset 1700 metriä aikaan 15,7.

Poisjäännin myötä hyvältä takarivin kakkosraiteelta kiihdyttävä varmamme pääsee nyt todennäköisesti ravilla matkaan, minkä jälkeen pärjääminen ei yllättäisi.

Juliett Orden jännittää kauheasti kiihdytysvaihetta ja on yli-innokkuuttaan sortunut laukalle. En keksi siihen mitään varusteita joka siihen auttaisi, joten samoilla vehkeillä jatketaan. Jos lähtötohinat vain onnistuvat, ei tamman pärjääminen yllättäisi”, Perttunen uskoo.

Tästä kupongille

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Lahti

Toto5-1: 9, 7, 1, 2, 3, 4, 11 (8, 5)

Toto5-2: 1, 7, 3, 14, 2 (4, 6)

Toto5-3: 11 Juliett Orden (5, 2)

Toto5-4: 12, 6, 5 (11, 4)

Toto5-5: 11, 12 (7, 6)

7 x 5 x 1 x 3 x 2 = 210 riviä – 21,00 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lahti

Lähtö 5

Marianne Vuorinen: Pikku-Moskiitto (10) treenaa pirteästi ja on ollut parempi verrattuna tahmeaan alkukauteen.

Lähtö 6

Satu Juurinen: Zelles Xena (8) tulee tauolla, talvi treenattu, arvoitus.

Emma Väre: Ellen Halmiin (9) olin viimeksi ihan tyytyväinen, ravi oli parempaa kuin edelliseen ja tuli ihan hyvin maaliin. Kotona välissä kaikki normisti, hyvä paikka ja kokeillaan ekan kerran vetolappuja.

Joensuu

Lähtö 4

Matti Halonen: Boulder Artemis (3) treenaa hyvin, mutta kilpailutilanteet arvoitus.

Lähtö 5

Pauli Nuutinen: Robin Angus (10) tuntunut treeneissä hyvältä ja pirteältä,

Lähtö 7

Pasi Väisänen: Bouder Annabella (3) treenaa hyvin ja nyt suorittanut sillä tasolla. Edelleen ravia koitetaan päästä ja sitä kautta sitten pärjääminen. Ei pitäisi olla juoksunkulku riippuvainen,ja minusta 2640 pitäisi käydä hyvin.

Lähtö 10

Aki Kauppinen: Call It Haydenin (5) pitäsi kyllä pikku hiljaa alkaa "rampan" kalakattamaan. Muuten alkaa usko koko touhuun hiipumaan.

Anssi Muhonen: Angella (8) jäi pois Kouvolasta (14.3), kun se polki pahoin kannalleen ja viimeksi Joensuusta, kun kelirikko sotki pahoin reippaat ajot. Starttiväli on näin venähtänyt ja tämä on parempi tiheämmällä starttailulla. Lähtöpaikka on jälleen haastava, ja vaikka tämä osaa lujaa lähteä, niin ei lähdetä alussa mielellään revittelemään pienen tauon perästä. Yritetään päästä säännölliseen starttirytmiin, ja korotettu rahasija olisi hieno saavutus tässä.


Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi