Raviohjastajat mittelevät SM-tittelistä

Raviohjastajat mittelevät SM-tittelistä

Uusi 7 oikein -raviviikko tuo mukanaan paitsi kylmäveristen TalviCup-karsintoja myös ohjastajien suomenmestaruusmittelön.

Ensimmäinen raviohjastajien SM-titteli jaettiin vuosi sitten Teivossa, jossa mestaruuden osoitteen ratkaisi kolmesta osalähdöstä kerätyt pisteet. Tuolloin mitalikolmikko oli Esa Holopainen - Jukka Torvinen - Santtu Raitala. Vuoden 2022 suomenmestaruusjahti startataan tänään Vermossa. Kuljettajat keräävät SM-pisteitä lähdöissä 5, 9 ja 11. Näiden väleissä ajetaan kylmäveristen TalviCupin karsintoja ensi viikon lauantaina ajettaviin finaaleihin. Oriit ja ruunat hakevat finaalipaikkoja neljässä karsintalähdössä, tammat kolmessa.

Ohjastajien SM-taistelu huipentuu Teivon Toto75-kierroksen yhteydessä. Tampereella ajetaan Vermon tapaan kolme osalähtöä (lähdöt 3, 6 ja 8). Pisteitä kuljettaja kerää sijoitusten perusteella 20-15-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Hylkäyksestä tai keskeytyksestä tilille kertyy puhdas nolla. Poisjäännistä 7 pistettä. Yhteispistemäärän ollessa sama SM-sijoituksen ratkaisee osalähtöjen voitot, kakkossijat ja niin edelleen.

Hevoset ovat jaettu osalähdöissä kilpailusuoritusten perusteella eri kategorioihin. Ohjastajat on arvottu hevosille siten, että ajokkeja tulee eri kategorioista pois lukien omassa valmennuksessa olevat hevoset. Lähtöradat on arvottu normaaliin tapaan.

Tuoreimman 7 oikein -lehden sivulta 19 löytyy taulukko, jonne voi tehdä ohjastajakohtaiset pistemerkinnät. Taulukkoon on kerätty myös SM-tittelistä nyt kamppailevien ohjastien statistiikat viime vuoden raveista.

Toto5-kierrokset ajetaan torstaina Kuopiossa, perjantaina Turussa sekä sunnuntaina Jyväskylässä. Magic Mondayta isännöivät Pori ja Kouvola. Tiistain Toto5 ajetaan Seinäjoella.

Ruotsin on matkannut Timo Korvenheimon ja Nina Pettersson-Perklenin valmennettavia Bergsåkerin ja Solvallan Toto86-raveihin. 75-kierros ravataan lauantaina Färjestadissa, jossa on pelissä 2,3 miljoonan euron jackpot. Elian Web palaa yli yhdeksän kuukauden tauolta.

Keskiviikkoaamuna tulleen tiedon mukaan pohjoisen 97-99-alkuisten postinumeroalueiden 7 oikein ja Hevosurheilu -lehdet ovat valitettavasti asiakkailla vasta torstaina. Lehtiyhtiö pahoittelee asiaa.

Ota haltuusi 60-sivuinen printtilehti täynnä tototietoutta. Muista myös netissä julkaistava näköislehti päivitettyine tallikommentteineen.

Näköislehteen kirjaudutaan asiakasnumerolla (ilman etunollia). Salasanana toimii postinumero.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi