Satakunta-ajossa nähtiin tiukka voittotaisto – Pro piti V.G. Voiton ja Siirin Valtsun takanaan
Hannu Hietanen ajoi valmentamansa ja PRO Tiimin omistaman Pron Satakunta-ajon voittoon.Anu Leppänen

Satakunta-ajossa nähtiin tiukka voittotaisto – Pro piti V.G. Voiton ja Siirin Valtsun takanaan

Hannu Hietasen ohjastama ja valmentama Pro nappasi 24 000 euron arvoisen voiton Satakunta-ajossa.

Lauantain Toto75-kierros ravattiin Porin syysillassa. Suomenhevosille suurimmat setelit olivat tarjolla Satakunta-ajossa.

Kisan suosikkikaksikoksi oli luotettu odotetusti kriteriumsankari V.G. Voitto ja Siirin Valtsu. Näiden kovin uhkaaja oli paalulta startannut Pro, joka pääsikin hyvin liikkeelle ja nappasi helposti keulapaikan haltuunsa. Se veti avauspuolikkaan aikaan 32,5, ja ero muuhun porukkaan oli selvä.

60 metrin pakilta startannut V.G. Voitto rymisteli päättäväisesti kohti kärkeä, mutta Pro vain lisäsi tempoa piikkipaikalla. 700 metriä ennen maalia myös Siirin Valtsu rynnisti ulkoradoille ja lähti jahtaamaan keulahevosta.

Viimeisessä kurvissa karkulainen oli saavutettu. V.G. Voitto yritti ohitusta toista rataa pitkin ja Siirin Valtsu kolmatta. Prolla oli kuitenkin vielä voimia vastata. V.G. Voitto tuli aivan rinnalle, mutta jäi senttien päähän voitosta, kun Hietasen ajokki taisteli itsensä ensimmäisenä maalilinjan yli. Siirin Valtsu jäi niukasti kolmanneksi.

”Oli tänään reilusti parempi”, Hietanen kehui Prota voittajakehässä. ”Palattiin vanhaan kengitykseen. Viimeksi oli vähän niljakas rata ja satoi paljon, niin jouduimme ajamaan tavallisella kengällä, ja meno oli paljon hankalampaa silloin.”

”Tämä ottaa vähän liiankin herkästi vauhtia. Tasaisemmalla vauhdilla olisi ollut ehkä parempi, mutta se on sellainen, että kun lähti menemään, lipesi vähän liiankin kovaa.”

Vasta seitsemättä kertaa kilpaillut ori käyttäytyi voittajaseremonioissa kuin vanha tekijä.

”Se on tosi järkevä ori, joka on tehnyt kaiken oikein. Pieniä vaivoja on ollut paljon, minkä takia ei olla päästy ajamaan enempää. Otimme jo aikaisessa vaiheessa tämän kilpailun kalenteriin ja koitimme tähdätä vain tähän.”

Pron omistaa 10-henkinen PRO Tiimi. Hevosen on kasvattanut Mauri Korkiavuori, joka on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Hannu Hietasen kanssa. Molemmat ovat myös oriin osaomistajia.

”Superhieno tiimi. Tässä on vanhoja hevosenomistajia, mutta myös kolme ihan ensikertalaista. Onhan tämä heille ihan mahtavaa”, Korkiavuori hehkutti voittajahaastattelussa.

”Kyllähän me tähän tähtäsimme. Hietasen Jani on matsannut sarjat nimenomaan tätä kisaa silmällä pitäen, kun myöhästyimme viime vuoden pienen jalkaleikkauksen takia.”

Korkiavuorelle voitto maistui varmasti erityisen hyvältä, sillä Satakunta-ajossa hän on päässyt monta kertaa kokeilemaan, mutta ykkössijaa ei ollut irronnut ennen lauantaita.

”Provinssi (Pron isä) oli tässä samaisessa kisassa siinä kunnossa, että karsintapäivänä ei olisi hävinnyt kenellekään, mutta ei vain ollut parhaimmillaan finaalissa. Jontikan kanssa oltiin täällä myös. Se oli viimeistelyissä valtavan hyvä, mutta lämmityksen jälkeen tuli paksu räkä, ja oltiin neljänsiä.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi