Someron sähikäinen esitteli parhaita puoliaan Vermossa – ”Sille kun sattuu sopiva päivä…”
Eetu Rols pisteli parastaan Vermossa.Kuva:Pekka Salonen

Someron sähikäinen esitteli parhaita puoliaan Vermossa – ”Sille kun sattuu sopiva päivä…”

Jukka Kauppisen voittokone Eetu Rols otti vuoden ensimmäisen ykköstilansa keskiviikkona Vermossa. Eetu Rolsin ykkössija tuli oikein väkevällä suorituksella.

Eetu Rols kilpaili 5000 – 75000 euroa tienanneiden jaettavassa sarjassa. Ruuna oli ilmoitettu kisaan toiseksi pienimmällä voittosummalla, jolloin se lähti matkaan kakkosradalta.

Eetu Rols iski heti alussa sisäradalta keulapaikan pitäneet Arkenttiinan ja Jarmo Saarelan kimppuun, mutta keulapaikalle ei ollut asiaa. Eetu Rols painosti keulavaljakkoa koko matkan ajan. Päätöspuolikkaalla se runttasi kärkeen, ja suursuosikki Vonkari kiersi taakse. Vaativasta juoksusta välittämättä Eetu Rols ei antanut Vonkarille mitään palaa ohitukseen ja voitti ennätyksellään 25,4ake.

”Eetu Rols on vähän mielialahevonen. Sille kun sattuu sopiva päivä, silloin sille juoksukin maistuu. Vähän kuumahan se on aina ollut, mutta nyt sattui vähän rauhallisempi olemaan tänä päivänä. Eetu Rols on jaksava, ettei sen ihan ensimmäisenä pitäisi sipata, mutteihan näistä koskaan varmaksi tiedä”, somerolainen Jukka Kauppinen aloitti ohjastamastaan, valmentamastaan ja omistamastaan ruunasta.

Jukka Kauppinen arveli, että Eetu Rols on hyötynyt tiheästä starttaamisesta. Se kilpaili toissa viikolla kahdesti ja edellisen kerran viime viikon lauantaina Porissa.

”Porissa jo tunsin, että aika hyvin hevonen tuli loppua. Sillä on laukkavaara, ja piti siellä ottaa alku rauhassa, kun hevonen kävi kuumana. Loppua se tuli jo hyvin.”

Eetu Rolsin voitto oli pelaavalle yleisölle iso yllätys, sillä vaikka 8-vuotias oli ennen illan starttia voittanut jo 16 kertaa, ei ykkössijoja ollut tänä vuonna tullut ainuttakaan.

”Olen keskittynyt Briljantti Buugiin tuossa enemmän, ja Eetu Rols oli kesän laitumella. Ajattelin, että ajetaan tällä talvella sitten, ja Briljantti Buugi jää tauolle.”

Jukka Kauppinen touhuaa maatalon pyörittämisen ohella viiden ravurin kanssa. Mainittujen lisäksi Kauppisella on treenissään 2-vuotias varsa, vuotta vanhempi Dalton Buugi, sekä viisivuotias Komiro.

”Dalton Buugi on samasta emästä (Eevamari) kuin Briljantti Buugi. Varsa meni koelähdössä neljäkymmentä yksinään, että siinä on ihan hyvä varsa tulossa. Komiro on sellainen tasainen hevonen. Kyllä siitäkin hyvä kilpahevonen tulee, muttei se ole vielä valmis. Se on takakorkeakin vielä ja kasvava hevonen, mutta ensi vuosi voi sille hyväkin olla.”

Illan seuratuin kisa oli kylmäveristen Tammatähti. Siinä Hannu Torvinen painosti Taksvenlan kanssa kärkipaikan itselleen hurjan 19,1-vauhtisen avauspuolikkaan päätteeksi, mutta toivottua lopputulosta ei kaksikko saavuttanut. Toista ravaa vetänyt Vennelmon Varma runttasi ensin kärkeen, mutta viimeisen sanan sanoi ravikuningatar Suven Sametti, joka runnoi vajaan kierroksen mittaisen kirinsä sitkeästi perille.

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 5 Ukkoherra, 52,37 %, 1,01 euroa

Toto65-2: 10 Cazador, 29,85 %, 2,30 e

Toto65-3: 5 B. Riitu, 24,15 %, 8,37 e

Toto65-4: 8 Suven Sametti, 10,14 %, 32,92 e

Toto65-5: 7 Arctic Lover, 23,53 %, 65,41 e

Toto65-6: 2 Eetu Rols, 1,62 %, 1499,97 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 1499,97e

Viisi oikein 26,74 e

Vaihto: 144 395,50 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi