T65-ennakko: Mitori hakee paluuta voittokantaan - "Uskon sen nousevan sarjoissaan"
Keskiviikkona Mitorin rattaille hyppää Ari Moilasen asemasta Antti Teivainen. Kuva: Anu Leppänen

T65-ennakko: Mitori hakee paluuta voittokantaan - "Uskon sen nousevan sarjoissaan"

Mika Mäkelän odottelee valmentamaansa Mitoria kolmen parhaan joukkoon keskiviikkona Vermossa.

Toto65-pelin kolmas kohde kantaa nimeä Pertti Puikkonen 15 244 päivää Vermossa, jossa enintään 33 000 euroa tienanneet kylmäveriset lähtevät mittelemään paremmuuttaan mailin matkalle. Eturivissä on mukana useampi nopea avaaja, joten jo heti lähtökiihdytyksessä on odotettavissa vauhtia.

Mika Mäkelän valmentama Mitori voitti alkuvuonna kahdesti Turussa. Tauon jälkeen se on startannut kahdesti. Viimeisin startti on reilun puolentoista viikon takaa Kouvolasta, josta tuloksena oli neljäs sija sisäratareissun jälkeen.

”Mitori tuli kipeäksi huhtikuussa Turun voittostarttinsa jälkeen. Nyt tauon jälkeen se on vähän vielä hakenut itseään, mutta pidän tätä kyllä aika kyvykkäänä hevosena kaiken ollessa kohdallaan”, Mäkelä kertoo.

Vaikka lähtöpaikka on nopealle hevoselle asiallinen ja juostavan matkan pitäisi sopia, niin Mäkelä ei lähde kotoaan Vihdistä Vermoon henkseleitä paukutellen.

"Lähtöpaikka on ihan asiallinen. Mitori lähtee hyvin matkaan, mutta sisäpuolellakin oli kyllä suht reippaita avaajia. Kerran se laukkasi maililla lähtöön, mutta en usko lyhyen matkan sille olevan mikään ongelma. Odotan Mitoria keskiviikkona kolmen joukkoon, voittoon tarvitaan kuitenkin aina vähän tuuria. Samoilla varusteilla jatketaan kuin edellisissäkin starteissa.”

Ari Moilanen on ohjastanut Mitoria lähes sen kaikissa uran starteissa, mutta nyt Moilasen ajaessa vaimonsa Minnan valmentamaa Tohtoria kuskiksi vaihtuu Antti Teivainen.

Mitori on tienannut urallaan reilut 21 000 euroa. Rahallisesti katsottuna suurin onnistuminen on viime syksyltä, kun ruuna voitti Killerillä derby-karsintansa. Hevosen tulevaisuuteen Mäkelä suhtautuu positiivisin miettein.

”Jos Mitori saa pysyä terveenä, ja pääsee starttailemaan säännöllisesti, uskon sen nousevan sarjoissaan vielä ihan jonkin verran."

Lahjakkuuden lisäksi Mitorista löytyy myös luonnetta.

"Se käy vähän lämpösenä välillä, mutta ihan hyvä se on ajettavuudeltaan. Se on tässä meillä ollut 1,5-vuotiaasta asti, joten sen on oppinut tuntemaan jo aika hyvin.”

Mäkelä omistaa Mitorin yhdessä Jouni Monton ja Tommy Moreliuksen kanssa. 6-vuotiaan Siporin pojan ovat kasvattaneet Katja Koli & Jari-Heikki Ritokoski.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi