T65-ennakko: Southwind Hydro pyrkii jatkamaan Suomessa tappioitta - "Voittoa siltä odotan"
Nina Pettersson-Perklen tuo Vermon keskiviikkoon Southwind Hydron, joka jahtaa toista peräkkäistä voittoaan. Kuva: Anu Leppänen

T65-ennakko: Southwind Hydro pyrkii jatkamaan Suomessa tappioitta - "Voittoa siltä odotan"

Nina Pettersson-Perklenin tallista voittoisasti debytoinut Southwind Hydro pyrkii keskiviikkona jatkamaan voittojen tiellä Vermossa.

Toto65-pelin avauskohde on 1620 metrin ryhmäajo enintään 150 000 euroa tienanneille lämminverisille. Radalta kolme liikkeelle ampaisee Nina Pettersson-Perklenin valmentama Southwind Hydro, joka aloitti Suomessa lupaavasti napaten Kokemäellä keulajuoksun päätteeksi voiton mailin matkalla tuloksella 14,4. Keskiviikkona hevosta ohjastaa jälleen Seppo Markkula.

Valmentaja odottaa starttia positiivisin miettein.

”Lähtöpaikka on oriille todella hyvä. Se on nopea avaamaan ja varmasti hyötyy tuosta paikasta. Uskon, että Seppo haluaa ajaa sillä taas keulasta. Tehtävä näyttää ihan hyvältä, vaikka on siinä koviakin hevosia vastassa. Voittoa siltä keskiviikkona odotan, etenkin jos se keulaan pääsee”, Pettersson-Perklen tuumii.

Varustus hevosella pysyy samanlaisena kuin Kokemäen startissa.

”Kengät jalassa jatketaan. Sillä on reikälaput ja vetopallot, jotka jäivätkin Kokemäellä vetämättä. Kärryt ovat tavalliset.”

Taustavoimat olivat tyytyväisiä 7-vuotiaan Muscle Hillin pojan aloitukseen Suomessa.

”Se teki oikein positiivisen esityksen Kokemäellä, vaikka vauhti nyt ei päätä huimannut, mutta keli oli siellä aivan kamala. Ori avasi nopeasti keulaan ja voitti helposti”, Pettersson-Perklen sanoo.

”Luulen, että maili on matkana sen mieleen, kun se on sellainen hevonen, joka haluaa mennä räväkästi alusta loppuun.”

Olavi Nikkisen omistama Southwind Hydro on asunut Pettersson-Perklenin tallissa reilut neljä kuukautta.

”Tämä on aika herkkä ja tosi orimainen hevonen. Sellaista stressaavaa sorttia. Voisi sanoa, että vähän erikoinen tyyppi”, Pettersson-Perklen kertoo.

Keskiviikon lähtö tuli hevosen kilpailukalenteriin hieman yllättäen.

”Oltiin menossa sen kanssa Maarianhaminaan, kun siellä olisi saatu sille toinen oikein helppo lähtö. Vermosta kuitenkin soittivat, että lähtöön tarvittaisiin lisää hevosia ja tämä oli niin nappisarja, että päätettiin ajaa tässä. Jos kaikki on vain hyvin sen kanssa, olisi tarkoitus mennä seuraavaksi Joensuu-ajoon. Tämä on minun mielestäni riittävä hevonen avoimelle tasolle. Varmasti käydään myös jonkun verran kilpailemassa Ruotsin puolella, mutta ajellaan nyt Suomessa kesällä ja syksyllä näitä lähtöjä mitä on.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi