The Great Kemp liikkui Vermossa jo lämmittelyssä määrätietoisesti, ja kurotti sitten startissa ykköseksi.
The Great Kemp liikkui Vermossa jo lämmittelyssä määrätietoisesti, ja kurotti sitten startissa ykköseksi.Kuva: Anu Leppänen

Toto75-ennakko Kajaani: Elämää on Solvallan jälkeenkin – The Great Kemp jatkaa 11,7-tulos taulussaan

Miia Pulkkanen on työskennellyt kolme ja puoli vuotta Antti Ojanperällä. Hän on The Great Kempin osaomistaja, ja päässyt aitiopaikalle seuraamaan suojattinsa suorituksia.

Solvallan Elitloppet-viikonloppu on ajettu, ja katseet on käännetty Kajaanin lauantai-illan Toto75-kierrosta kohti. Ravit alkavat päättäjäispäivän vuoksi poikkeuksellisesti kello 17.00, ja Miia Pulkkasen hevonen The Great Kemp on tulessa Toto75-pelin toisessa kohteessa.

Pulkkanen on ehtinyt Solvallan reissun jälkeen käydä pitämässä muutaman päivän loman Rovaniemellä, jonne hän matkasi myöhään tiistai-iltana. The Great Kemp jäi Pihtiputaalle hyviin käsiin Antti Ojanperän talliin, jossa se valmistautuu Kajaanin kierrokselle.

"Kävin ajamassa hevosella tiistaina, ja ainakin sen perusteella palautuminen Solvallan reissusta on onnistunut loistavasti", Pulkkanen kommentoi. "Koko matkan ajan ruuna oli pirteä, ja se on muutenkin ollut hyvä reissumies. Siksi ilmoitettiin hevonen jo mukaan Kajaaniin, jonne mennään lauantaina porukalla Pihtiputaalta, kun palaan sinne viimeistään perjantaina."

Vuosi sitten The Great Kempin kanssa ei osattu haaveilla Solvallaan reissusta, mutta se toteutui, kun hevonen lunasti Vermon STL-karsinnan yllätysvoitollaan paikkansa oman divisioonansa finaalilähtöön.  

"The Great Kempin kanssa tämä kevät on ollut todella onnistunut. En rehellisesti sanottuna uskonut Vermossa, että se pystyisi huonolta lähtöpaikalta voittamaan, joten se lähtö meni yli odotusten. Tiesin hevosen olevan kunnossa, mutta jo Vermossa vastus oli kova."

Solvallassa ruuna pinkoi sen, minkä jaloistaan pääsi. Tulos 11,7 täydellä matkalla on niin kova, että vastaavaan pystyy vuoden aikana vain muutama suomalainen ravuri. Tuttu mies ja tutut taustavoimat voittivat lähdön, sillä Tuusniemen uusi tykki Need'em kyydissään Santtu Raitala kaartoi lähdön jälkeen voittajakehään täyden matkan hirmuajalla 10,6a.

Miia Pulkkanen on päässyt Antti Ojanperän tallin hevosten kanssa useasti voittajakehään viime vuosien aikana.
Miia Pulkkanen on päässyt Antti Ojanperän tallin hevosten kanssa useasti voittajakehään viime vuosien aikana.Kuva: Merja Ahola-Turpeinen

"The Great Kempin pääseminen mukaan Solvallaan oli jonkinlainen unelmien täyttymys. Lähtöpaikka latisti vähän tunnelmaa, mutta kun kyyti järjestyi Evartin osallistumisen myötä kivuttomasti, niin oli hienoa lähteä hakemaan elämyksiä Elitloppetiin. Oli hieno hetki katsoa, kun The Great Kemp kokoontui muiden mukana lähtöauton taakse. En osannut kuvitella, että hevonen menee 11,7-tuloksen. En ollut pettynyt, vaikka muut menivät kovempaa."

Miia Pulkkanen yöpyi muun Pihtiputaan tiimin tavoin Jorma Kontion luona, ja ravipaikalla hän otti jokaisesta kohtaamisen mielenkiinnolla vastaan.

"Oli kunnia pyöriä varikolla, kun paikalla on Euroopan parhaat hevoset ja heidän taustajoukkonsa. Sai jännittää ensimmäistä kertaa oman hevosen puolesta. Vielä kun hevonen oli tosi virkeä lähdön jälkeenkin, niin on kiva katsoa hevosen uraa eteenpäin."

Kajaanissa 11,7-tulos tietäisi ylivoimavoittoa, mutta Solvallan tempun uusimista ruunalta ei tietenkään voi vaatia.

"Paikka on hyvä, ja jos palautuminen on sujunut niin kuin miltä ulospäin vaikuttaa, pystyy The Great Kemp pärjäämään. Lopullisesti sen näkee vasta lauantaina", Pulkkanen toteaa.

Hevonen on Antti Ojanperän valmennuslistoilla, mutta varsinkin tänä vuonna Pulkkanen on vastannut käytännössä hevosen treenaamisesta. Hommia paiskitaan kuitenkin yhdessä.

"Samassa porukassa ajetaan, ja Antin (Ojanperä) systeemeillä ollaan koko ajan menty eteenpäin. Hyviä neuvoja olen jatkuvasti saanut. Aluksi hevonen oli tosi kuuma ajaa, eikä sillä yksinään olisikaan voinut treenata. Toisten perässä se onnistuu, vaikka aluksi se meni mielellään edellä juoksevaa päin. Muutoin ruuna on perushelppo hevonen", Pulkkanen päättää.

The Great Kemp juoksee Kajaanin ravien lähdössä 6, joka on Toto75-pelin toinen kohde

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi