Hannu Hietanen on tottunut menestymään Ilkka-Pohjalainen ajossa. Tänä vuonna James on  loistoasemista finaalin suosikki.
Hannu Hietanen on tottunut menestymään Ilkka-Pohjalainen ajossa. Tänä vuonna James on loistoasemista finaalin suosikki.Kuva: Anu Leppänen

Hevosurheilun Toto5-ideavihje Seinäjoki: Asetelmat ratkaisevat

Ilkka-Pohjalainen ajon finaalit ovat illan päälähdöt Seinäjoella ja päättävät Toto5-rivin.

Kierros alkaa 3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-alkuerällä. Arctic Emerald oli viime viikolla Vermossa niin paljon kilpakumppaneitaan parempi, että saanee tällä kertaa jo kunnioitusta ja tulee juoksemaan johtopaikalla. Ravilla se ei häviä muiltakaan juoksupaikoilta, eikä sen varmistaminen 85-prosenttisenakaan jättisuosikkina ole järkevää.

Suomenhevosten Ilkka-ajoon ei tarvittu karsintoja, vaan kaikki ilmoittautuneet pääsivät mukaan. Finaalin lähtöradat arvottiin, ja James oli onnekas. Ykkösradalta Hannu Hietasen taktiikka on varmasti suoraviivainen, ja mikäli James tekee lähellekään samanlaisen juoksun kuin viimeksi, se ei häviä. Tuolloin edellä oli ainoastaan suomenhevosikäluokan 2019 suuriin nimiin kuuluva Vale-Elli. Se olisi tällaisessa lähdössä näistä asetelmista yli 60-prosenttinen suursuosikki.

Lämminveristen Ilkka-Pohjalainen ajossa karsintavoittajat Xeven Leader ja Shackhills Glory sekä jälkimmäiselle tiukan vastuksen ulkopuoleltakin tarjonnut Cool Flame ovat vahvoilla. Otetaan niiden lisäksi mukaan vielä Kajaanissa kriteriumvoittaja God Hyperionille hyvin vastannut Jakethetwelve.

Kolmoskohteessa Sopun Solu on yli 40 prosenttia pelattuna kerännyt liikaa kannatusta, sillä takakarivistä juoksu ei välttämättä aina mene suotuisasti. Haetaan siihen sekä kakkoskohteeseen yllätystä.

Toto-kupongille tästä linkistä

Hevosurheilun Toto5-ideasysteemi Seinäjoki

Toto5-1: 2 Arctic Emerald (3, 7)

Toto5-2: 7, 14, 9, 12, 2, 4, 1 (8, 13)

Toto5-3: 10, 9, 7, 2, 11, 1, 3, 4 (6, 8)

Toto5-4: 1 James (2, 10)

Toto5-5: 15, 3, 1, 6 (11, 14)

1 x 7 x 8 x 1 x 4 = 224 riviä – 22,40 euroa 0,10 euron peruspanoksella.

Valmentajakommentit Mobiilihepasta

Lähtö 5

Juho Paananen: Winner of Lovella (2) pieni huoltotauko takana.

Ari Korpela: Sahara Maniacin (5) pitäisi juoksun onnistuessa pystyä totoon.

Jukka Tuomi: Sally's Love (8) hoidettu kuntoon ja tuntuu pirteältä.

Ilona Mäkinen: Dodii (14) on hienossa vireessä. Pieni laukkariski voltista. Ehjällä juoksulla kärkimatsiin. Tämä startti kengät jalassa.

Lähtö 7

Ilona Mäkinen: Itte Juakales (12) on kovassa porukassa ja taitaa olla vähän ruohon syönnistä tukkoinenkin. Jos ravaa, voi yltää 5-8 porukkaan. Takakengät pois.


Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi