Toto65-ennakko: Bean Fighterin kiri kantaa pitkälle – ”Melkein täytyy jotain mullistavaa tapahtua, jos se ei pärjää ollenkaan”
Bean Fighter nappasi 27.4. Vermossa Jyrki Tammimetsän ohjastamana 5 000 euron arvoisen voiton. Samalla se nosti voittosummansa 9 400 euroon.Pekka Salonen

Toto65-ennakko: Bean Fighterin kiri kantaa pitkälle – ”Melkein täytyy jotain mullistavaa tapahtua, jos se ei pärjää ollenkaan”

Keskiviikon Toto65-raveissa pääosaa näyttelevät lämminveritammat, joille on rajattu peräti neljä illan kuudesta pääpelin kohteesta.

Tammoille on rajattu myös illan kuudes lähtö, joka toimii Toto65-pelin kolmantena kohteena. 2120 metrin kisaan lähtee yhden poisjäännin myötä 10 hevosta, ja suosikin paineet kantaa hienoja otteita viime aikoina esittänyt Bean Fighter.

Tamman kuskina viime kisoissa toiminut Jyrki Tammimetsä hyppää hevosen rattaille tälläkin kertaa. Viitosradalta kiihdyttävä Bean Fighter ei ole ainakaan uran seitsemässä tähänastisessa startissaan esitellyt erityisen räjähtävää nopeutta, mutta sisukkuutta sillä piisaa senkin edestä. Viimeksi tamma leiskautti kolmannesta ulkoa selvään voittoon uudella ennätysajallaan 15,5ake.

”Ihan tarkoituksella pidimme nyt muutaman viikon starttivälin, kun Bean Fighter on iso hevonen, joka tuntuu aina antavan kaikkensa, niin se tuntui rupeavan laihtumaan”, hevosen kilpailuoikeuden vuokrannut ja sen valmennuksesta vastaava Satu Munne kertoo. ”Kun kotonakin ajaa hevosta, se kyllä menee, ei paljon laiskottele.”

Bean Fighterin on kasvattanut Matti Papu, jolta Kouvolassa asuva Munne vuokrasi viime syksynä tamman kilpailuoikeuden vuoden 2024 loppuun saakka. Hevonen aloitti kilpailemisen vasta tänä vuonna, sillä aiemmat valmentajat eivät olleet löytäneet yhteistä säveltä sen kanssa.

”Olin kengittämässä Tuohikotissa, kun Matti kysyi, kokeilisinko sitä, kun muut eivät olleet ilmeisesti halukkaita. Tammaa oli koitettu astuttaa, mutta se ei ollut jäänyt kantavaksi, niin jotainhan sen kanssa piti tehdä.”

Jostain syystä Bean Fighter ei ollut aiemmin innostunut lainkaan treenaamisesta muilla valmentajilla, mutta uuden valmentajan kanssa meno oli heti toisenlaista. Hevosen historia on nykyiselle treenarille varsin tuttu, sillä Munne on kengittänyt Pavun hevosia.

”Sen takia minua arveluttikin ottaa se tähän, kun Bean Fighter on ollut nuorena aika kovaluontoinen. Siitä on tullut ajan myötä hirveän rauhallinen ja helppo käsitellä”, Munne kertoo.

”Se oli Ruotsissakin nuorempana, mutta ei se sielläkään mennyt, kunhan oli hölkkinyt muiden perässä. En tiedä, minkä ahaa-elämyksen se sai tänne tullessaan. Täällä se rupesi heti menemään, kilpailuvietin huomasi heti. Minullehan se on vain hyvä asia”, valmentaja nauraa.

Uran seitsemästä ensimmäisestä startistaan Bean Fighter on voittanut neljä ja ollut kerran toinen. Tamman voittosumma lähentelee jo kymppitonnia. Tuo rajapyykki saattaa hyvinkin rikkoutua keskiviikkona, sillä Munne raportoi hevosen tuntuvan samalta kuin ennen edelliskisaansa, jonka se siis voitti näytöstyyliin.

”Jos vain juoksu onnistuu, miksi se ei voisi pärjätä yhtä hyvin kuin tähänkin asti. Kyllä minä siihen luotan paljon, kun se tuntuu niin hyvältä. Melkein täytyy jotain mullistavaa tapahtua, jos se ei pärjää ollenkaan. Se pystyy tekemään omaakin juoksua aika hyvin. Se jaksaa jyskyttää, kun sillä lähtee kiriin. Pidän sitä aiempien starttien perusteella tosi lupaavana hevosena.”

Keskiviikon kisaan Bean Fighterille ei tehdä suuria varustemuutoksia, mutta polvisuojien lisääminen on mahdollista.

”Jyrki sanoi viimeksi Helsingissä, että se vähän kerii toisella etujalallaan, joten hän haluaisi laittaa polvisuojan toiseen etuseen. En ole itse koskaan käyttänyt sillä polvisuojia. Bean Fighterilta ei ole koskaan avattu korvia. Sillähän on aina ollut pumpulit korvissa, mutta olemme yrittäneet säästellä niitä, jos vaikka joskus tulisi vielä pykälä lisää.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi