Chase on aina aiemmin kilpaillut Arto Laaksosen ajamana. Keskiviikon kisassa ohjat ottaa Jere Hurme.
Chase on aina aiemmin kilpaillut Arto Laaksosen ajamana. Keskiviikon kisassa ohjat ottaa Jere Hurme.Anu Leppanen

Toto65-ennakko: Chase jahtaa menestystä uuden kuskin kanssa – ”Eiköhän Jerellä pysy ohjat kädessä”

Keskiviikon Toto65-kierros palaa tutulle näyttämölle.

Viime keskiviikkona ravattiin poikkeuksellisesti Joensuussa, mutta tällä viikolla Vermo isännöi jälleen Toto65-kierrosta. Jo ennen illan pääpelin kohteita nähdään mielenkiintoinen kisa, kun 2-vuotiaat lupaukset iskevät yhteen Junnustartti-finaalissa.

Nuorien ja lupaavien hevosten lisäksi radalla nähdään myös ohjastajatalentteja, jotka taistelevat pisteistä Salamakypärät-kilpailusarjassa. Maalisuoralle kaartuvan kilpailusarjan osalähtöjä ajetaan keskiviikkona peräti kaksi kappaletta. Tämän viikon jälkeen jäljellä on enää kolme osakilpailua, joista viimeinen ajetaan 12.11. Jyväskylässä.

Salamakypärät astuvat areenalle ensimmäisen kerran keskiviikon kuudennessa lähdössä. Toto65-pelin toinen kohde on 2120 metrin ryhmäajo enintään 10 000 euroa tienanneille lämminverisille.

Kisan suosikki löytyy kuutosradalta. Teemu Jurvasen omistama, kasvattama ja valmentama Chase on voittanut neljä uran yhdeksästä startistaan ja palasi reilut kaksi viikkoa sitten ennätyskunnossa muutaman kuukauden huililta, joten pelaajien luotto 4-vuotiasta oria kohtaan on ymmärrettävää.

”Se tuli vähän yllätyksenä, että se oli Lappeenrannassa heti tauolta niin hyvä. Höyläsi ennätyksestään sekunnin pois”, Jurvanen summaa hienon kirin päätteeksi kakkossijaan tuloksella 15,3ake päättyneen Lappeenrannan startin. ”Ihan normaalilta se on tuntunut sen kisan jälkeen.”

Arto Laaksonen on ohjastanut tähän asti Chasea kaikissa sen uran kilpailuissa, mutta nyt rattailla nähdään uusi kuski, kun Salamakypärät-kilpailusarjan viime vuonna voittanut Jere Hurme pyrkii löytämään orille voiton mahdollistavat ajolinjat. Harri Koivusen tallilla työskentelevä lietolaisohjastaja on tämän vuoden kisassa kakkossijalla ennen keskiviikkoa. Eroa kisaa johtavaan Tino Paldaniin on ainoastaan kolme pistettä, ja kun voittaja saa neljä pistettä toiseksi sijoittunutta enemmän, voi piikkipaikka hyvinkin vaihtua Vermossa.

”En osaa itse sanoa, minkälainen ohjastettava Chase on, kun olen ajanut sillä ainoastaan koelähdön. En kuitenkaan usko, että kuskinvaihdoksella olisi suurta merkitystä. Eiköhän Jerellä pysy ohjat kädessä siinä missä muillakin”, Jurvanen sanoo.

Jere Hurme palkittiin maaliskuun Ravigaalassa viime vuoden Salamakypärät-kilpailusarjan voitosta. Keskiviikkona hän ohjastaa Chasen lisäksi O.P. Rocia. Jälkimmäinen kisaa illan kahdeksannessa lähdössä.
Jere Hurme palkittiin maaliskuun Ravigaalassa viime vuoden Salamakypärät-kilpailusarjan voitosta. Keskiviikkona hän ohjastaa Chasen lisäksi O.P. Rocia. Jälkimmäinen kisaa illan kahdeksannessa lähdössä.Anu Leppanen

Valmentaja ei ole asettanut hienosta viime startista huolimatta sijoitustavoitetta tulevaan kisaan. Jurvanen toistaa tuttua fraasia, miten juoksunkulku on avainasemassa menestystä ajatellen. Vastuskin herättää kouvolalaistreenarissa kunnioitusta.

Vaikka voittoa ei viimeksi irronnutkaan, varusteisiin ei tehdä muutoksia.

”Arto sanoi viime kisan jälkeen, että nyt et muuta mitään, joten jatketaan samoilla.”

Jurvasen joukkueeseen kuuluu kahdeksan hevosta, joista ainoastaan yksi on ulkopuolisen omistama. Kuluva vuosi onkin harrastajalisenssillä operoivalle valmentajalle uran selvästi paras. Hänen kasvateistaan etenkin kovasukuisen tamma Diva Directorin jälkeläiset Amelia Earhart ja kaksi vuotta nuorempi Chase ovat pärjänneet hyvin. Treenarin jalat pysyvät silti tukevasti maassa.

”Tuntui ensin, ettei näitä Diva Directorin jälkeläisiä meinaa saada millään radalle. Mutta radoille päästyään ne ovat yllättäneet positiivisesti. Ei tässä kuitenkaan hirveästi haaveilla. Antaa hevosten itse näyttää osaamisensa.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi