Pääseekö Henna Halme tuulettamaan BWT Falconin rattailla myös Porissa?
Pääseekö Henna Halme tuulettamaan BWT Falconin rattailla myös Porissa?Kuva: Kirsi Kantokoski

Toto65-ennakko: Huippukyky BWT Falcon palaa tauolta – ”Tarkoitus ei ole lähteä hulluttelemaan”

Keskiviikon Toto65-kierros ravataan tällä viikolla Porissa. Haastajadivisioonakarsinnassa nähdään todella mielenkiintoinen nimi, kun Henna Halmeen treenaama ja ohjastama BWT Falcon avaa kautensa.

Kuusivuotias BWT Falcon teki viime vuonna muutaman erittäin kovan esityksen. Esimerkiksi St. Legerissä se lähti matkaan samalta viivalta avoimen tason menijöiden kanssa ja oli laukasta huolimatta neljäs.

St. Legerin jälkeen BWT Falcon voitti Vermon Superlauantaissa. Ruunan piti jatkaa kilpailemistaan Käpylä GP:ssä, mutta kisa jäi ongelmien takia väliin. Hagalund Trotters Oy:n kasvatin kilpailutauko venähti yli seitsemän kuukauden mittaiseksi.

”Hevoselle tuli loukkaantuminen harmittavasti”, Henna Halme sanoo. ”Se oli huilissa ja kävi operaatiossa. Hevonen oli välissä kokonaan pois meiltä.”

Henna Halme kertoo ruunan treenaavan hyvin. Sen käytöspuolikin on muuttunut mieluisammaksi.

”Hevonen näyttää ja tuntuu käteen tosi hyvälle. Ajoin sillä ratahiitin keskiviikkona, jonka se meni hyvin ja pienillä sykkeillä. Tuntuu, että se on rauhoittunutkin. Se on ollut sellainen kuumansorttinen ja totinen hevonen.”

Falcon Stablen omistama BWT Falcon kohtaa Haastajadivisioonakarsinnassa todella laadukkaan vastustajajoukon. Mukana ovat muiden muassa viime starteissaan täydellä matkalla 12-tuloksia paukuttanut American Cooper, keväällä hirmujuoksuja tehnyt Rosima ja kolmen voiton putkessa seilaava General Norrgård.

”Hevosella on niin pitkä tauko takana, ettei sitä ole tähän kisaan hirveästi trimmattu. Tarkoitus ei ole lähteä hulluttelemaan. Olen tyytyväinen, että tuli takarivin lähtöpaikka (10), koska se on ollut tauolta hätäinen ja lähtenyt kiitolaukkaa.”

Halme hahmottelee BWT Falconin kauden jatko-ohjelmaa pikkuhiljaa.

”Hevosen kanssa mennään päivä kerrallaan. Uskon, että jos sillä terveyttä piisaa, se tulee nousemaan tosi korkealle. Sen ura on ollut katkonaista kilpailemista, kun ongelmia on ollut ennenkin.”

Henna Halmeen valmennuksesta Porissa starttaa toinenkin kykyruuna, kun Space Oddity mittauttaa vauhtivarojaan lyhyen matkan rykäisyssä.

”Lähtöpaikka (8) on tosi haastava, mutta täytyy toivoa, että tulee ylivauhtia ja hulluttelua kärkiporukassa. Uskon, että tämä ohittaa aika monta lopussa. Space Oddity pystyy omaakin juoksuaan tekemään.”

Space Oddity on startannut tänä vuonna kahdeksan kertaa ja voittanut kahta vaille joka kerta.

”Hevonen tuntuu kehittyvän koko ajan. Sillä vaikuttaa olevan vara parantaa otteitaan vieläkin. Se on tuntunut viime startin jälkeenkin kotona tosi hyvälle.”

Space Oddity hakee Porissa jo kauden seitsemättä voittoaan.
Space Oddity hakee Porissa jo kauden seitsemättä voittoaan.Kuva: Pekka Salonen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi