Ice Winen kanssa tähdätään talvikauteen.
Ice Winen kanssa tähdätään talvikauteen.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Ice Wine tekee paluun tutuista käsistä

Vermon keskiviikkoisen Toto65-pelin päätöskohteena ravattava Käpylä Grand Prix kerää luonnollisesti ravien suurimman mielenkiinnon, mutta muutakin kiinnostavaa kierrokselta löytyy.

Pääpelin avauskohteena ravattavassa 1620 metrin avoimessa tammalähdössä viivalle asettuu vain seitsemän osallistujaa, mutta mielenkiintoa lähdössä silti riittää.

Radalta yksi matkaan avaa hiljattain Leo Mönttisen talliin palannut raviratojen kestomenestyjä Ice Wine. Vaikka 11-vuotiaaksi varttuneella tammalla on taukoa edellisestä kilpailusta kaksi kuukautta odottaa Mönttinen siltä heti positiivista panosta.

"Normaalina ollessaan sen tulee olla ainakin kolmensakissa", valmentaja toteaa. "Se vaikuttaa heti aika valmiilta, eikä starttitauko nyt niin kovin pitkäksi ole venynyt. Keskiviikkona juostava matkakin on sille etu."

Ice Winen piti startata Mönttiseltä käsin jo 1.11. Teivossa, mutta hevonen joutui jäämään startista pois.

"Sille tuli lyhyt kuumepiikki päivää ennen Teivon starttia, joten jätin sen pois. Sen jälkeen hevonen on ollut harjoituksissa ihan normaalin tuntuinen."

Ice Wine kilpaili aiemmin urallaan Mönttisen valmennuksesta useamman vuoden ajan kuuluen tallin vakiomenestyjiin. Maaliskuussa hevonen muutti omistajanvaihdoksen myötä Sanna Kiisken talliin, mutta palasi syyskuussa takaisin Mönttiselle.

"Minulla on isot sympatiat tätä hevosta kohtaan, joten olihan se mieluisaa kun Ice Wine palasi meille. Mieleinen hevonen, vaikka se onkin aika omanlainen persoona."

Haaveissa on ajaa läpi talven kilpaa.

"Mikäli pyörä pyörii ajetaan talvi kilpaa, sillä se on tavannut olla Ice Winen parasta aikaa."

Tallikaveri Pyörylän Paroni starttaa viidennessä Toto65-kohteessa radalta kolme. Lähtö on kylmäveristen avoin 2120 metrin ryhmäajo ja vastuksen ollessa kovaa tasoa Vixelin sekä H.V. Tuurin myötä Pyörylän Paronin voitto olisi iso yllätys. Viimeksi ruuna sijoittui kuudenneksi.

"Kouvolassa starttitauko näkyi hevosen otteissa. Pyörylän Paroni on mielialahevonen, joka nykyään mielummin sijoittuu kuin voittaa", Mönttinen sanoo. "Jos se on kolmas-neljäs olen tyytyväinen."

Pyörylän Paronin edellinen voitto on peräisin joulukuulta 2020. Sen jälkeen ykkösiä ei ole tullut, mutta rahaa 12-vuotias ruuna on juossut peräti 81 100 euroa.

"Hieno kilpahevonen. Uskon sen vielä joskus voittavankin, kunhan vain kaikki natsaa", Mönttinen vakuuttaa.

Merkittäviä varustemuutoksia valmentajan mukaan tuskin nähdään kummankaan hevosen kohdalla.

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi