Jakob K. Boko on tottunut kilpailemaan ja menestymään talvikelissä.
Jakob K. Boko on tottunut kilpailemaan ja menestymään talvikelissä. Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Jakob K. Bokon hiljaiselo päättyy Vermossa – ”Tulee varmaan passiivinen ajosuoritus”

Jari Kinnusen tallin väkivahva Jakob K. Boko suorittaa taukostartin keskiviikkona Vermossa.

Jakob K. Boko voitti tammikuussa kahdesti, mutta 7-vuotiasta ei ole nähty tositoimissa sen jälkeen.

”Hevonen liukastui ja sille tuli lihasvamma. Kilpaa olisi voinut ajaa aikaisemminkin, mutta annoin vamman parantua rauhassa, ettei siitä tule jatkossa harmia. Kyseessä oli aika harmiton juttu, joka vei kuitenkin aikaa yllättävän paljon”, Jari Kinnunen harmittelee.

Stable Vipclass omistama Jakob K. Boko on ollut normaalissa valmennuksessa jo useamman kuukauden ajan.

”Se on treeneissä hyväntuntuinen, mutta onhan se selvää, ettei sillä ole sellainen vire kuin kilpailleilla hevosilla. Se on valmisteltu hyvin, mutta absoluuttinen huippukunto tulee tämän hevosen kohdalla varsinkin starttien kautta.”

Boko Stables Holland B.V.:n kasvatti kilpailee Vermossa Haastajadivisioonakarsinnassa. Kinnunen valitsi Vermon lähdön suojatilleen juurikin juostavan keskipitkän matkan takia. Ori lähtee kisaan seiskanumerolla, ja lähtöpaikka laski treenarin odotuksia merkittävästi.

”Kisaan lähdetään hyvillä mielillä muuten, mutta nyt tuli yönmusta lähtöpaikka. Hevonen ei ole nopea lähtijä, ja tuosta ei ole oikein muuta mahdollisuutta kuin pakittaa hännille. Tulee varmaan passiivinen ajosuoritus. Sen verran listaa katsoin, ettei tuolta voi lähteä ajamaan eteenpäin. Pystyisin ajamaan voimalla kuolemanpaikalle, muttei hevonen pystyisi siitä vielä taistelemaan kärkisijoista.”

Kinnunen ei usko suojattinsa olevan voittovuorossa Vermossa.

”Matalalla profiililla olen liikkeellä. Mielestäni hevonen ei pysty taistelemaan tuon lähdön voitosta. Sen ei pidä kuulua pelatuimpiin hevosiin, vaikka kyseessä on hyvä hevonen. Seuraavissa starteissa odotan siltä jo enemmän.”

Sastamalalaistreenarilla on positiivistakin kerrottavaa suojatistaan.

”Olen hevosessa tosi tyytyväinen siihen, että sen ravitekniikka on parantunut paljon. Kotona on tehty pieniä kokeiluja: Takakenkien riisuminen tuntui tuovan juoksemiseen tosi paljon sulavuutta. Tälläkään ei kaviot ole Euroopan parhaat, että pitää vielä miettiä, että ajetaanko ilman takakenkiä vai ei. Sillä ei ole lopputulokseen tuolta lähtöpaikalta ratkaisevaa merkitystä. Balanssimuutos olisi lisäinformaatiota tulevia kilpailuja ajatellen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi