Jason´s Camden kilpaili viime kesänä Sweden Cupissa. Kuvassa hevosta ohjastaa Olli Koivunen, mutta keskiviikkona rattaille hyppää Santtu Raitala.
Jason´s Camden kilpaili viime kesänä Sweden Cupissa. Kuvassa hevosta ohjastaa Olli Koivunen, mutta keskiviikkona rattaille hyppää Santtu Raitala.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Jason’s Camden päättää taukonsa – "Saattaa tehdä oikeinkin hyvän kauden"

Matias Salon valmentama Jason’s Camden päättää taukonsa keskiviikkona Vermossa.

Keskiviikkona ravataan jälleen Vermossa. Illan suurimmat setelit jaetaan jo ennen Toto65-kohteita, kun kylmäveristen Tammatähdessä voittajaa odottaa 4 000 euron ensipalkinto.

Toto65-kohteiden osalta suurin ykköspalkinto on tarjolla kolmen kierroksen tasoitusajona ajettavassa Voimaliigassa. Voittajalle on luvassa 3 000 euron potti.

Mukana on monta juuri pitkän matkan kisoissa meritoitunutta hevosta. Yksi mielenkiintoisimmista osallistujista on Matias Salon valmentama Jason’s Camden, joka reilut 175 000 euroa tienanneena starttaa 40 metrin takamatkalta.

7-vuotias Jason’s Camden on aiemmin urallaan menestynyt hyvin pitkillä matkoilla, mutta nyt se palaa reilun viiden kuukauden mittaiselta tauolta, joten iskukyky on pieni arvoitus.

”Syksy ja talvi on muuten sujunut ihan hyvin lukuun ottamatta paria viimeistä viikkoa, kun olosuhteet ovat menneet vähän kaikenlaiseksi”, Salo raportoi tauon sujumisesta.

”Pikkuisen iskukyky laski ja sitä myötä myös odotukset, kun treenipaikat menivät tosi haasteelliseksi. Raviradallakaan tai saati sitten kotona ei ole oikein pystynyt ajamaan kovempaa. Ehkä keskiviikon startti menee osittain kroppaa herätellessä. Varmuudella hevosesta puuttuu jonkin verran enemmän kuin etukäteen oletinkaan.”

Vuoden 2021 lopulla Ruotsista Suomeen ostettu ruuna on kilpaillut nykyisessä kotimaassaan pitkällä matkalla kahdesti. Niistä tuloksena on ollut kolmossija ja voitto.

”Se on siitä hyvä hevonen, että sille käy kaikki matkat. Näin tauolta oli tarkoituksenakin ajaa pitkän matkan kisa. Se käy sille hyvin.”

Matias Salo vastaa Jason's Camdenin valmennuksesta.
Matias Salo vastaa Jason's Camdenin valmennuksesta.Anu Leppänen

Etenkin viime keväänä Jason’s Camden kilpaili hurjassa vireessä. Ruuna napsi kärkisijoja avoimen tason lähdöistä, ja kävi Ruotsissakin kilpailemassa Elitloppet-viikonlopun Sweden Cupissa, mutta huonoin mahdollinen lähtöpaikka vesitti menestyshaaveet sillä kertaa.

Tälle kaudelle on jo alustavia kilpailusuunnitelmia tehtynä.

”Jos kaikki menee kuten olemme suunnitelleet, niin ajamme talven aikana jonkun verran kilpaa. Jossain kohtaa on tarkoitus vähän ladata akkuja kesän lähtöjä varten, että saataisiin hevonen oikein huippukuntoon silloin”, Salo avaa suunnitelmaa.

”Viime vuonna se ei ollut syksyllä raviltaan ja ajo-ominaisuuksiltaan ihan sellainen kuin toivoin. Teimme korjaustoimenpiteitä sillä sektorilla, minkä takia sillä onkin ollut taukoa tässä. Nyt näkymä on sellainen, että se saattaa tehdä oikeinkin hyvän kauden.”

Toinenkin mielenkiintoinen tauolta palaaja

Keskiviikkona Salon tallista paluun tekee toinenkin mielenkiintoinen nimi, kun lähes puolitoista vuotta kilparadoilta pois pysytellyt Borin T.N. suorittaa koelähdön.

Borin T.N. on Jason’s Camdenin tavoin 7-vuotias ruuna, mutta matkaa tallikaverin ansioihin on vielä runsaasti. Kykyjä sillä kyllä piisaa, kuten esimerkiksi toissa kesän voitto St Michel -viikonloppuna Mikkelissä radalta 11 ja tuloksella 11,7 kertoo.

Salon valmennukseen hevonen siirtyi viime heinäkuussa.

”Sillä oli irtopala poistettu takajalasta ennen kuin se tuli meille. Me olemme keskittyneet lähinnä treenailemaan. Nyt ajetaan koelähtö, sitten katsotaan, koska voisimme alkaa kilpailemaan”, Salo sanoo.

”Se on tietyllä tavalla petrannut treeniotteitaan. Toivottavasti se pystyisi kilpailemaan sillä tasolla kuin parhaimmillaan. Silloinhan se on pärjäävä hevonen.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi