Vauhtis on viime starteissaan leikitellyt vastustajien kanssa.
Vauhtis on viime starteissaan leikitellyt vastustajien kanssa.Kuva: Juhani Hynynen

Toto65-ennakko Lahti: Vauhtiksella haussa jo kahdeksas peräkkäinen

Seppo Suuronen ei tee Vauhtiksen kanssa suunnitelmia turhan pitkälle.

Viime kuukaudet rytinällä sarjoissaan noussut Vauhtis starttaa keskiviikkona Jokimaalla ajettavan kylmäveristen 2140 metrin tasoitusajoon selvänä suosikkina. Matkaan kahdeksanvuotias ori lähtee 20 metrin takamatkalta muun muassa Morisonin, Elanin ja tauolta palaavan Vixelin kanssa. Ennen keskiviikkoa Vauhtiksella on peräkkäisiä voittoja kasassa jo seitsemän.

”Hevonen on tasaisesti treenannut kotioloissa ja kaiken pitäisi olla edelleen ihan kunnossa. Toivottavasti se pystyisi jatkamaan voittokannassa, mutta kyllähän lähtö on tosi kovatasoinen ja saa tämäkin laittaa nyt parastaan”, valmentaja Seppo Suuronen ajattelee.

Keskiviikkona Vauhtiksen kyytiin ensimmäistä kertaa hyppää Suurosella viime kuukaudet työskennellyt maailmanmatkaaja Veli-Pekka Toivanen hevosen vakiokuski Henri Bollströmin suunnatessa lomamatkalle.

”Tämä on helppo hevonen ajaa, joten ei siinä mitään sen ihmeellisempää. Kyllä minulla on ainakin jonkin verran luottoa Vauhtikseen, mutta toki kaiken pitää mennä tällä tasolla nappiin voittaakseen”, Suuronen sanoo.

Jokimaan starttia pidemmälle Suuronen ei ole Vauhtiksen jatkoa sen tarkemmin miettinyt.

”Ajellaan nyt vielä muutama lähtö kilpaa, mutta keväällä huonompien kelien aikaan pidetään taukoa. Mennään ihan startti ja päivä kerrallaan, mutta totta kai esimerkiksi helmikuun lopussa Kouvolassa juostava Valkeala-ajo kiinnostaa”, hän pohtii.

Vauhtis kilpailee Jokimaan Toto65-pelin viidennessä kohteessa numerolla 4.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi