Teemu Okkolin uskoo Junjorin taistelevan kärkisijoista keskiviikkona.
Teemu Okkolin uskoo Junjorin taistelevan kärkisijoista keskiviikkona.Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Junjori hakee revanssia – ”Se menee näitä vauhteja ihan puolivaloilla”

Teemu Okkolin lähtee hakemaan valmentamansa trion kanssa menestystä keskiviikkona.

Keskiviikon Toto65-kierros ravataan totuttuun tyyliin maan pääradalla Vermossa. Illan pääpelin kolmantena kohteena ajetaan enintään 17 500 euroa tienanneiden kylmäveristen 2120 metrin tasoitusajo.

Kisan suurin suosikki starttaa 20 metrin takamatkalta. Teemu Okkolinin valmentama Junjori haki viime keskiviikkona jo kahdeksatta peräkkäistä täysosumaansa, mutta komea voittoputki katkesi, kun tälläkin kertaa vastassa oleva O.Å. Erikuva jyräsi kärkeen. Keulassa ravanneella Junjorilla näytti olevan tilanne hallussa, mutta ori ajautui maalisuoralla ensin ulospäin, minkä jälkeen laukka vesitti menestyshaaveet lopullisesti.

”Hevonen oli voimissaan, mutta sillä vain karkasi ajatus. Se on ennenkin tehnyt tuollaista”, Okkolin sanoo viime keskiviikon laukasta. ”Kotona se on tuntunut hyvältä. Ilman muuta lähdemme ajamaan voitosta.”

Treenari on itse ohjastanut valmentamaansa oriitta kahdeksassa kisassa. Vasta viime viikolla kaksikko koki ensimmäisen tappionsa. Tälläkin viikolla Okkolin vastaa itse ajolinjoista, eikä hänen uskonsa Junjorin kykyihin horju, vaikka voittoputki katkesikin.

”Siitä on lupa odottaa paljon. Se menee näitä vauhteja ihan puolivaloilla. Mielestäni Junjorilla on varaa kehittyä vielä paljonkin, jos se vain saa olla terveenä.”

9-vuotias Junjori on nähty usein keulapaikalla, mutta Okkolinin mukaan myös selkäjuoksu on tällä kertaa mahdollista.

”Se lähtee normaalisti hyvin liikkeelle. Mielellään sillä selästäkin ajaisi, kun paalullakin on vain yksi hevonen. Katsotaan, miten lähtö lähtee etenemään. Juoksupaikalla ei ole tällä väliä.”

Junjori kirvoittaa valmentajaltaan kehut sekä kyvyistään juoksijana että myös luonteestaan.

”Siksi se onkin oriina saanut olla, kun se on niin mukava hevonen.”

Junjorin lisäksi Okkolin tuo Vermoon kaksi muutakin valmennettavaansa. Toto65-kohteiden ulkopuolella kilpailevat uransa voitolla avannut Eka Eko ja kaikissa tämän vuoden viidessä kisassaan kolmen parhaan joukkoon yltänyt Vilkkeen Velmu. Ensin mainittu starttaa illan ensimmäisessä lähdössä, jälkimmäinen puolestaan kolmannessa.

”Vilkkeen Velmu on noussut tosi hyvään kuntoon. Lauantain suorituksen perusteella odotan sitä ilman muuta kärkitaistoon”, Okkolin kehuu.

”Eka Eko on mielenkiintoinen hevonen. Se on tosi jaksavan tuntuinen. Odotan siltäkin hyvää panosta, mutta täytyy muistaa, että nollasarjan suomenhevonen voi laukatakin.”

Eli jopa hattutemppu voisi olla mahdollista?

”Kyllä se ihan mahdollista on. Yritetään ainakin saada onnistumisia.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi