Viime vuoden Number Onessa MAS Champin kupeeltaan karistanut Run For Royalty avaa kautensa keskiviikkona.
Viime vuoden Number Onessa MAS Champin kupeeltaan karistanut Run For Royalty avaa kautensa keskiviikkona.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Kautensa avaava Run For Royalty Korven kvartetin mielenkiintoisin nimi Vermossa

Vermon keskiviikkoravit tarjoavat jälleen laadukkaita lähtöjä.

Yksi illan avainhahmoista on ehdottomasti Pekka Korpi, joka tuo kotiratansa karkeloihin neljä hevosta. Vihdissä ja Vermossa tallejaan pitävän valmentajan suojatit ovat isossa roolissa heti Toto65-pelin avauskohteessa, joka on lämminveristen avoin 2120 metrin ryhmäajo.

Mielenkiinto kohdistuu etenkin viime vuonna tasolleen palanneeseen Run For Royaltyyn. Vuoden 2017 kriteriumvoittaja kärsi viime vuosina terveysmurheista, mutta osoitti aina ajoittain olevansa edelleen huippuravuri. Vuonna 2020 ori starttasi ainoastaan kerran, eikä pystynyt pitkän tauon jälkeen parhaimpaansa.

Viime vuonna Run For Royalty palasi radoille Korven valmennuksesta, kun aiemmin sen treenaamisesta oli vastannut yhdessä puolisonsa Michaela Borupin kanssa hevosen omistava ja kasvattanut Mathias Furuhjelm.

Kultasormeksi kutsuttu Korpi loihti hevosen hienoon kuntoon, ja kausi sujui menestyksen merkeissä. Run For Royalty kilpaili 13 kertaa, voitti viidesti ja tienasi piirun vajaat 90 000 euroa. Kovimmat saavutukset olivat Suur-Hollola-ajon kolmossija, St. Michelin nelossija ja hopeasija Suomen mestaruudessa.

Keskiviikkona ori starttaa kolmosradalta tavoittelemaan 4000 euron ykköspalkintoa.

”Talvi on mennyt suurin piirtein suunnitelmien mukaan. Ei ole ollut mitään isompaa hässäkkää. Olemme päässeet hyvin treenaamaan”, Korpi kertoo reilun kahdeksan kuukauden mittaisen tauon sujumisesta.

”Hevosen pitäisi olla ihan kohtuullinen. Koitetaan saada nätti reissu tähän alkuun ja päästä kilpailurytmiin kiinni.”

Tänäkin vuonna tähtäin on asetettu Lahden Jokimaalla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ravattavaan Suur-Hollola-ajoon. Korpi uskoo Run For Royaltyn pystyvän tänäkin vuonna menestymään kovissa kisoissa, jos vain terveystilanne säilyy hyvänä.

”Hevosta on treenattu, ja se on tuntunut ihan pirteältä. Odotan, että sillä pitäisi vielä pärjätä näissä meidän lähdöissä.”

Isokenkään on ilmoitettu vain kuusi hevosta, joten kolmannes osallistujista tulee Korven leiristä, kun Run For Royaltyn lisäksi auton taakse asettuu vielä toistaiseksi voitoitta tämän vuoden osalta oleva Hotshot Luca.

Korpi itse ohjastaa Run For Royaltya, ja kuutosradalta kiihdyttävän Hotshot Lucan kuskina toimii Riku Salminen.

”Hotshot Luca on mielestäni ollut ihan kohtuullinen parissa viime startissa. Se tuntuu olevan menossa parempaan suuntaan", Korpi sanoo.

"Ei meillä mitään ykköspyssyä tähän ole, koitetaan vain saada hyvät juoksut niille. Ne ovat aina olleet aika tasaisia. Paljon riippuu päivän vireestä, lähtöpaikoista ja juoksunkulusta. Kummankin pitäisi olla kohtalaisessa kunnossa.”

Suurimmat setelit keskiviikon osalta ovat jaossa Derbyn kesäsuosikissa, joka toimii illan pääpelin viidentenä kohteena. Korpi ohjastaa valmentamaansa Bee Comboa, joka oli epäonninen rata-arvonnassa, sillä se arvottiin kahdeksan hevosen lähdössä uloimmalle radalle. Ori ei ole mikään starttiraketti, joka olisi pystynyt hyvän lähtöpaikan hyödyntämään täydellisesti, mutta siitä huolimatta lähtöpaikka tuo omat mutkansa matkaan.

”Se on sitten vastapainoksi sitkeä menemään. Reipas vauhti olisi sille eduksi.”

Jo ennen Toto65-kohteita Korpi hakee menestystä tasaisesti kärjen tuntumaan sijoittuneella True Devotioniolta, joka ei ole kuitenkaan viime starteissaan yltänyt aivan palkintopallille asti.

”Nämä ovat kovia lähtöjä, joten juoksun pitää mennä aivan nappiin. Mutta hevonen on ollut ihan tasaisessa kunnossa. Mielestäni se on tehnyt ihan asiallisia juoksuja. Voitot ovat kiertäneet, mutta siinä 3-4 joukossa sen pitäisi jälleen olla.”, Korpi pyörittelee menestysmahdollisuuksista kysyttäessä.

Koko nelikko menee tällä tietoa samoilla varusteilla kuin viime starteissakin.

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi