Toto65-ennakko: Keskiviikon avainhevoset Korven tallista
Pekka Korvella on monta menestyssaumaa Vermon keskiviikkoraveissa.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Keskiviikon avainhevoset Korven tallista

Pekka Korpi tuo kotiradalleen monta mielenkiintoista hevosta.

Keskiviikon suuripalkintoisin lähtö on Derby-kenraali, jossa nelivuotiaat Suomessa syntyneet lämminveriset ottavat yhteen viimeisiä kertoja ennen syksyn suurta ikäluokkakilpailua. Korven tallista tulee lähdön ykkössuosikki, mutta jo sitä ennen hän marssittaa viivalle monta potentiaalista menestyjää.

Heti illan ensimmäisessä lähdössä kilpailee uransa avaava Corazon Combo. 2-vuotias ori suoritti koelähdön toukokuussa aikaan 21,3ke.

”Ruvetaan opettelemaan, jos siitä tulisi kilpahevonen”, Korpi kommentoi vaatimattomaan tyyliinsä. ”Treeneissä se on ollut ihan ok. Koelähdössäkin se oli mielestäni ihan hyvä. Se vaikuttaa olevan juoksijavarsa, jos vain muuten käyttäytyy hyvin startissa.”

Toto65-pelin toisena kohteena toimivassa viidennessä lähdössä hänellä on mukana kaksi valmennettavaa. Kolmivuotislähdössä paalulta starttaavat sekä viitosradalta kiihdyttävä Strong Caviar että voltin takarivistä lähtevä Busy Combo.

Strong Caviar on aloittanut uransa hienosti, sillä viisi ensimmäistä starttia on tuonut jo neljä voittoa ja yhden kolmossijan.

”Se on ollut ihan ok. Strong Caviar tuntuu olevan hevonen, joka ei mene tosissaan vielä. Se varmaan kehittyy vielä, kun se on iso ja pitkäjalkainen hevonen. Uskon sen parantavan ajan kanssa.”

Myös Busy Combo on pärjännyt ensimmäisellä kilpailukaudellaan mukavasti. Yhdeksän startin jälkeen kasassa on kaksi voittoa ja neljä muuta totosijaa. Valmentaja itse hyppää tamman rattaille, kun Strong Caviarin ohjastuksesta vastaa Riku Salminen.

”Busy Combo oli mielestäni ihan ok Tampereella, mutta ajoin vähän huonosti sisälle, mistä ei tullutkaan tilaa”, Korpi harmittelee. ”Sekin on ihan kunnossa, mutta en ole katsonut, miten hyviä vastustajia siinä on.”

Vahva ehdokas kierroksen suurimmaksi suosikiksi on illan seitsemännen lähdön, neljännen Toto65-kohteen, Jezzet Savoy. Uransa kahdella täysosumalla avannut tamma kuumui viimeksi lähdönuusinnoista, eikä itse kisan aikana malttanut rauhoittua keulapaikalle. Se veti avauskilometrin hieman päälle 13-vauhtia, joka ymmärrettävästi näkyi lopussa. Jezzet Savoy kuitenkin sinnitteli viidenneksi rajusta ylivauhdista huolimatta.

Edellisessä startissaan Vermossa tamma lopetteli 11-vauhtia ja karkasi ylivoimaiseen voittoon. Nyt se starttaa 15 hevosen autolähtöön ysiradalta.

”Ei kunnossa ole mitään vikaa. Se on vähän sellainen herkkä tamma. Jos se pysyy rauhallisena, se riittää aika pitkälle. On se ihan juoksija, joka toivottavasti vain pysyy rauhallisena. Odotan itse siitä aika paljon. Sillä on hyvä vauhtia, se menee helposti lujaa. Jezzet Savoy on iso ja pitkäjalkainen tamma. Jos kaikki menee hyvin, siitä pitäisi tulla pärjäävä hevonen.”

Korven joukkueen Vermossa täydentää Magical Princess. Kakkosradalta kiihdyttävä tamma kohtaa Derby-kenraalissa tutun taisteluparinsa, sillä kuutosradalta starttaa An-Dorra.

Kaksikko kuuluu derbyn kuumimpiin suosikkeihin, eikä karsintoihin ole keskiviikosta aikaa kuin kolme viikkoa. Magical Princess ei ole tänä vuonna jäänyt kertaakaan kolmen parhaan ulkopuolelle. 10 starttia on tuonut jo seitsemän voittoa.

”Sen kanssa ei ole tehty mitään ihmeempiä, treenailtu vain nätisti. Kaiken pitäisi olla kunnossa”, Korpi sanoo. ”Kyllähän Magical Princessin kanssa odottaa aina menestystä. Paljon on juoksunkulusta ja muiden hevosista kiinni, mutta tamma tuntuu ihan asialliselta, joten sen pitäisi ainakin kärkipäässä olla.”

Korpi sanoo, että todennäköisesti tämän startin jälkeen katse kääntyy Magical Princessin kohdalla jo derbykarsintoihin.

”Onhan siinä monta hyvää hevosta”, hän ennakoi ikäluokkakilpailua. ”Päivän vireen pitäisi olla hyvä ja kaiken mennä nappiin, jos meinaa olla ihan kärkipäässä. Lähtöpaikkojenkin pitää osua hyvin.”

Valmentaja kertoo, että keskiviikkona starttaaville hevosille ei ole luvassa varustemuutoksia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi