Julminin vakio-ohjastajana toimi ennen parin vuoden taukoa Arto Hammar (kuvassa rattailla). Viime aikoina orin ohjastajana on toiminut Olli Koivunen, joka jatkaa kärryillä keskiviikkonakin.
Julminin vakio-ohjastajana toimi ennen parin vuoden taukoa Arto Hammar (kuvassa rattailla). Viime aikoina orin ohjastajana on toiminut Olli Koivunen, joka jatkaa kärryillä keskiviikkonakin.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Kirkastuvatko kärkisijat voitoksi? – ”Ei tunnu ihan niin makealta kuin pitäisi”

Esa Heikkisen valmentama Julmin hakee keskiviikkona kauden avausvoittoaan

Keskiviikkona ravataan jälleen Vermossa, ja kun kyseessä on kuukauden ensimmäinen keskiviikko, vietetään maan pääradalla korotettuja palkintoja lupaavaa Kuumaa keskiviikkoa.

Lähdöissä riittää mielenkiintoa, kun mukana on tukku hyviä hevosia, ja Toto65-pelissä pelaajia hemmotellaan reilun 72 000 euron jackpotilla. Radalla katseita keräävät muun muassa lämminveristen Talvicup-karsinnassa yhteen iskevät American Cooper ja Stop The Press, kolmatta peräkkäistä täysosumaa hakeva Nemea Kato sekä Suomessa kolmatta kertaa kilpaileva ja yhtä monennetta voittoaan hakeva Icecream In.

Lämminverisille oli ohjelmassa kultadivisioonakarsinta, joka kuitenkin jouduttiin perumaan vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Kylmäveristen hopeadivisioonakarsinta sen sijaan saatiin kasaan ja vieläpä varsin mielenkiintoisella osallistujakaartilla, kun viime viikonloppuna todellisen yllätysvoiton ravannut M.A. Piste hakee jatkoa menestykselleen.

M.A. Piste kuitenkin kuuluu haastajaosastoon, sillä Toto65-pelin viidentenä kohteena ajettavan lyhyen matkan ryhmäajon suosikki on kuutosradalta kiihdyttävä Julmin, joka pyrkii kirkastamaan viime kisojen hyvät sijoitukset voitoksi.

11-vuotias ori palasi lokakuun lopulla lähes päivälleen kahden vuoden sairaustauolta. Viisi paluun jälkeistä starttia ovat tuoneet voiton, kolme kolmossijaa ja yhden nelossijan.

Julminin valmentajana toimii Esa Heikkinen (kuvassa oikealla). Hän löytyy yhdessä Terhi Haukivaaran (kuvassa vasemmalla) kanssa myös hevosen omistavan ja sen kasvattaneen Likan Tallin takaa.
Julminin valmentajana toimii Esa Heikkinen (kuvassa oikealla). Hän löytyy yhdessä Terhi Haukivaaran (kuvassa vasemmalla) kanssa myös hevosen omistavan ja sen kasvattaneen Likan Tallin takaa.Arkistokuva.

Keskiviikon kisaan Julmin lähtee viikon starttivälillä, kun se sijoittui viime keskiviikkona Vermossa Elanin voittamassa lähdössä kolmanneksi. Nyt vastassa ei ole Elanin seitsemän tolpan kaltaisessa voittoputkessa liitelevää hevosta, joten Julmin voi hyvin napata ensimmäisen voittonsa tämän vuoden puolella.

Kysymysmerkkejäkin on ilmassa valmentaja Esa Heikkisen mukaan.

”Tuollainen lyhyempi starttiväli varmasti sopii sille, mutta hevonen on vähän yskähdellyt. Se tietysti vähän arveluttaa, mutta otimme hevoselta veriarvot, eikä niissä ainakaan näkynyt mitään”, Heikkinen kertoo.

”Jotenkin on sellainen tunne, että Julmin ei tunnu ihan niin makealta kuin pitäisi. Tietysti hevonen on aika kevyesti laiteltu, koska vammahistoria on sellainen kuin on. Olen ollut ihan tyytyväinen, vaikka se ei ole voittanut, sillä se on kuitenkin ottanut hyviä sijoituksia. Viimeisiä virityksiä ei ole vielä viitsitty tehdä.”

Eikä suuria virityksiä tehdä tälläkään kertaa.

”Hieman kevyempää kengitystä saatan kokeilla, mutta tuskin sillä ratkaisevaa eroa on.”

Olli Koivunen ajaa Julminia keskivikkkona.
Olli Koivunen ajaa Julminia keskivikkkona.Kuva: Anu Leppänen

Heikkinen toteaa, ettei Julminin voitto olisi lopulta hirvittävän suuri yllätys hänellekään, mutta valmentajan mukaan tulos riippuu pitkälti juoksunkulusta.

”Jotenkin on sellainen tunne, että Julmin tarvitsee tarkan juoksun. Antaa kuitenkin Ollin (Koivunen) päättää taktiikka.”

Julmin oli ennen parin vuoden paussiaan tekemässä kovaa nousua kohti kylmäveristen kovimpia sarjoja. Heikkisellä on kokemusta suomenhevoshuipuista, sillä hän on valmentanut Mariminin ravikuningattareksi vuonna 2013. Tamma sijoittui myös kolme kertaa kuningatarkisassa kolmanneksi.

Heikkinen uskoo Julminin jatkavan nousuaan kohti huippua, mutta sinne on vielä pitkä tie kiivettävänä.

”Ei se varmaan ihan ykköstason hevonen ole, vaikka tietysti sitä toivoo. Luokkaa sillä on ja uskon sen parantavan, kun saadaan hokit pois. Talvikeleillä se ei ole mielestäni koskaan ollut parhaimmillaan”, Heikkinen sanoo.

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Julminin vakio-ohjastajana toimi ennen parin vuoden taukoa Arto Hammar (kuvassa rattailla). Viime aikoina orin ohjastajana on toiminut Olli Koivunen, joka jatkaa kärryillä keskiviikkonakin.
Hirmuinen jymypaukku! M.A. Piste kukisti rajut oriit ja ruunat kotiradallaan

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi