Iikka Nurmonen ohjastajaa Callela Viplineä Kajaanissa.
Iikka Nurmonen ohjastajaa Callela Viplineä Kajaanissa.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Kotiradan ässä hamuaa paikkaa rahakkaassa finaalissa – ”Tuskin siinä lönkötellään”

Viikon Toto65-rivi ratkeaa keskiviikkoiltana Kajaanissa. Kierroksen herkkupala on neljäs ja samalla viimeinen Propulsion 3-vuotissarjan karsinta, jossa kotiradan ruuna Callela Vipline lähtee finaalipaikan jahtiin mainio kuntonäyttö alla.

Sotkamolainen Esko Falin hankki Callela Viplinen perheensä omistukseen vuonna 2021 varsahuutokaupasta.

”Hevosella oli hirmuhyvät liikkeet, mitä silloin katselin filmiltä. Hyvä sukuhan sillä on ja se oli hyvärakenteinen varsana”, Falin muistelee.

Falin tykästyi Hannu Nivolan kasvattaman varsan otteisiin nopeasti.

”Jätin hevosen Nurmisen Anssille vähäksi aikaa, että opettaa sen ajolle. Marraskuun alussa hain hevosen kotiin, ja joulun aikaan huomasin, että kyseessä on normaalia parempi hevonen. Harva sitä uskaltaa jo silloin sanoa, mutta minä uskalsin. Ajattelin, että tästä jos ei tule juoksijaa, se on minun vikani.”

Callela Vipline kilpaili vuonna 2022 kolmesti, ja sen kaksivuotiskausi päättyi nelostilaan Kasvattajakruunussa – laukasta huolimatta.

”Muuhun ei tähdättykään kuin Kasvattajakruunuun. Sille sattui finaaliin takarivi ja tuli laukka. Varsa ei hallinnut liikkeitään vielä, kun voimaa ei ollut. Nythän se on ihan erilainen siihen verrattuna. Tyytyväisiä oltiin hevosen viime kauteen.”

Callela Vipline avasi kuluvan kautensa kesäkuussa Jyväskylässä. Ruuna jäi vielä hännille, eikä se pystynyt vielä heinäkuun alussa Joensuussakaan kärkimatsiin. Toissa viikolla Seinäjoella 3-vuotias oli kuitenkin jo mainio kakkonen vain ikäluokan eliittivarsoihin kuuluvalle Magical Princelle häviten.

Falinin nousukuntoinen treenattava kiihdyttää Kajaanin karsintakoitoksessa ysiradalta.

"Uskoisin, että se on ihan hyvä myös Kajaanissa. Hevonen tuntui treeniajossa terveelle ja hyvälle kaiken puolin. Ajoimme hevosella hiitin toisen hevosen kanssa, että huomattiin kaiken olevan kunnossa. Pitää yrittää, että pääsisi loppukilpailuun.”

Valmentaja ei aio antaa Callela Viplinen ohjastajalle Iikka Nurmoselle ajo-ohjeita, mutta hänellä on näkemys juoksunkulkuun.

”Tuskin siinä lönkötellään. Jos ykkönen (Diamond Combo) on keulassa, en usko Iikan antavan sen lönkötellä.”

Propulsion kolmivuotissarjan finaali ravataan Jyväskylässä 17.8. Lähdön paras palkitaan 25 000 eurolla.

Callela Vipline kilpailee lähdössä 4 (Toto65-1).

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi