Toto65-ennakko: Kovakuntoinen Run And Repeat haastavalla paikalla
Tapio Perttunen jatkaa Run And Repeatin kuskina myös keskiviikkona.Kuva: Jarno Unkuri

Toto65-ennakko: Kovakuntoinen Run And Repeat haastavalla paikalla

Kaksi edellistä Vermon kisaansa voittanut Run And Repeat kiihdyttää keskiviikkona kasiradalta.

Veikko Kotirannan valmentama 5-vuotias ruuna on esiintynyt viime aikoina mainiosti. Kahden Vermon voiton jatkoksi tuli nelossija Turun kovatasoisessa L. Fabritius Memorialissa, missä Run And Repeat starttasi tulevan keskiviikon tapaan kasiradalta.

Ruuna siirtyi viime syksynä Ruotsista Suomeen, ja alkuvuodesta matka jatkui Harri Koivusen valmennuksesta Kotirannan treeniin ja hänen perheensä muodostaman kimpan omistukseen. Sen jälkeen voittosumma on kasvanut jo yli 15 000 eurolla.

Valmentaja ei lähde menestyksestä huolimatta keskiviikon kisaan henkseleitä paukutellen, vaikka kaikki tuntuu olevan mallillaan.

”Ihan hyvillä mielin lähdetään, mutta paikka on jälleen kehno. Hevosen pitäisi olla yhtä hyvässä kunnossa kuin tähänkin asti.”

Run And Repeat on nopea avaaja, mutta Kotiranta ei ota taktisiin kuvioihin suuremmin kantaa, vaan jättää ne ruunaa viime aikoina usein ohjastaneen Tapio Perttusen mietittäväksi.

”Minulla ei ole oikein hajua, miten sisäpuolen hevoset lähtevät. Voihan sieltä yrittää lähteä kovaa, mutta tuollaisen hevosen kanssa on se riski, että jos se jää johtavan rinnalle, se voi painaa siinä liikaa. Kaksipiippuinen juttu, kun toisaalta kisa voi olla hävitty, jos heti alussa pakittelee.”

Urallaan reilut 33 000 euroa tienanneen ruunan otteet ovat olleet sellaisia, että sen on helppo ennustaa nousevan sarjoissaan vielä paljonkin. Kotiranta ei kuitenkaan halua mennä asioiden edelle, mutta myöntää hevosen kyvyt.

”Hyväntuntuinen hevonen se on. Aika helpostihan se otti pari voittoa Vermossa. ’Tapsa’ oli Turun startin jälkeen sitä mieltä, että paremmalla juoksunkululla se olisi voinut olla pari sijaa ylempänäkin.”

Menohaluja ruunalla riittää niin kotona kuin kilparadoillakin. Ajoittain virtaa on hieman turhankin paljon valmentajan makuun, mutta ensimetreillä siitä on myös apua.

”Totta kai auttaa paljon, jos pääsee reippaasti matkaan. Etenkin tällaisella hevosella, millä ravi ei ole aina kaikkein helpointa, niin sisäradalle pääsy auttaa paljon. On se kuitenkin näyttänyt, että se jaksaa mennäkin”, Kotiranta sanoo.

”Se on tosi mukava ja kiltti hevonen, mutta menohaluja meinaa olla vähän liikaa. Muuten se on tosi kiva ja helppo hoitaa.”

Näillä näkymin ruuna jatkaa jenkkikärryillä, mutta kengityspuoli on vielä mietinnässä.

”Tarkoitus olisi ajaa ilman etukenkiä, mutta keskiviikkona vaikuttaisi tulevan vettä reilusti, niin pitää katsoa, minkälainen rata on. Se selviää vasta paikan päällä. Muuten ei tule muutoksia.”

Run And Repeat kilpailee keskiviikon kuudennessa lähdössä, joka toimii samalla Toto65-pelin kolmantena kohteena.

Toto-kohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi