Juho Ihamuotila valmentaa Graham Hilliä.
Juho Ihamuotila valmentaa Graham Hilliä.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Kovaluokkainen tauoltapalaaja debytoi Suomessa – "Useampi ratahiitti ajettu"

Graham Hill palaa keskiviikkona Vermossa kilparadoille yli kahden vuoden tauolta.

Viisivuotias Graham Hill kilpaili alku-uransa Ruotsissa Reijo Liljendahlin valmennuksesta, mistä menestyikin mukavasti voitettuaan yhdeksästä startista viisi ja sijoittuen kaksi kertaa kakkoseksi. Nyt hevosen viimeisimmästä kilpailusta on kuitenkin aikaa jo yli kaksi vuotta.

”On siitä jo yli vuosi aikaa, kun hevonen tuli meille. Se on kärsinyt paljon terveysmurheista ja oli siinä vielä sanomista meille tullessaankin, joten ollaan annettu sille aikaa ihan kunnolla parantua. Olisin halunnut aloittaa starttailemisen jo aikaisemmin, mutta kesällä hevonen vielä sairastui”, Ihamuotila kertoo.

Vermossa ajettavaan enintään 50 000 euroa tienanneiden lämminveristen 2120 metrin ryhmäajoon valmentaja lähettää suojattinsa varsin maltillisin miettein.

”Hevosella on hyvä luokka ja on se kykynsä näyttänyt, mutta takki auki ei todellakaan tulla tähän starttiin”, Ihamuotila toteaa.

”On hevosella kuitenkin useampi ratahiitti ajettu ja se tuntuu hyvältä, mutta eihän sen voi heti olettaa olevan valmis voittamaan.”

Ihamuotilalla ei ole hirmuisen tarkkaa käsitystä Graham Hillin lähtönopeudesta tai ylipäänsä ominaisuuksista starttitilanteessa.

”Se vaikuttaa jaksavalta, mutta Santtu (Raitala) saa päättää kuinka lähdön ajaa. Täytyy muistaa hevosen juosseen viimeksi kilpaa kolmivuotiaana ja paljon on ehtinyt sen jälkeen tapahtua.”

Tulevaisuuteen Graham Hillistä on odotuksia, mutta olosuhteet ja ennen kaikkea terveydentila pitkälti määrittävät kuinka paljon hevosella on tarkoitus ajaa lähikuukausina kilpaa.

”Tuskin ajetaan ihan sydäntalvella, mutta pitkälti kelit ratkaisevat. Nyt kun päästään vihdoin aloittamaan kilvanajo, niin ei tekisi heti mieli puhaltaa peliä poikkikaan. Toivottavasti kuitenkin päästään ajamaan jokunen lähtö ja saadaan selkeä kuva hevosesta. Isommat tavoitteet on asetettu ensi kevääseen ja kesään”, valmentaja ajattelee.

Graham Hill juoksee Vermon Toto65-pelin avauskohteessa lähdössä 4

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi