Olli Lähtisen tallista Porin Toto65-kierroksella nähdään yksi hevonen.
Olli Lähtisen tallista Porin Toto65-kierroksella nähdään yksi hevonen.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko Pori: Costelina voittotaistoon, Pilssin Taika pois – valmentaja Olli Lähtinen kommentoi

Keskiviikon Toto65-kierros ajetaan poikkeuksellisesti Porissa.

Olli Lähtisen valmentama Costelina on juossut viimeisestä viidesta startistaan peräti neljä voittoa. Viimeksi Teivossa 6-vuotias tamma otti voittonsa helposti ja jatkaa starttailua keskiviikkona Porissa ajettavassa kylmäveristen 2120 metrin tasoitusajossa. Volttiin Costelina arvottiin radalle kaksi.

”Hyvin se on mennyt ja toivottavasti vain jatkaisi samanlaista kehitystä. Tästä tulee ihan jonkinlainen hevonen, jos vain mitään ikävyyksiä ei ilmene”, Lähtinen ajattelee.

Costelinan parhaina puolina valmentaja pitää hevosen motivaatiota tehdä töitä.

”Lisäksi se jaksaa mennä hyvin”, hän toteaa.

5-vuotiaana Costelina kilpaili vain kahdesti, mutta tällä kaudella uraa on saatu jo kunnolla käyntiin. Lähtinen ei kerro tuntevansa hevosen historiaa kovin tarkkaan.

”Minulle tullessaan se ei heti näyttänyt parempia puoliaan, mutta hyvin se on lähtenyt kehittymään. Ilmeisesti hevonen oli nuoruutensa aika vähällä ajolla, sillä mitään vaivoja sillä ei kai ole ollut missään vaiheessa.”

Jos Porissa hevonen jatkaa samanlaista menoa kuin aiemmin, valmentaja odottaa sitä kärkipäähän. Voittoa hän kuitenkaan ei lähde lupaamaan.

”Se osaa edelleen laukatakin”, hän muistuttaa.

Toto65-avauskohteena juostavassa stayerlähdössä Lähtisen tallista piti startata Pilssin Taikan, mutta tämä on jätetty jo lähdöstä pois.

”Se lähti Kallelan oriasemalle siemennettäväksi. Hevosen ravi ei vain osu kohdilleen, joten tämä oli varmasti paras ratkaisu”, Lähtinen selvittää.

Costelina kilpailee Porin Toto65-pelin neljännessä kohteessa numerolla 2.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi