Ari Moilasen ja Claude P.Hillin yhteiset startit ovat sujuneet hienosti. Keskiviikkona kaksikko hakee menestystä Vermossa.
Ari Moilasen ja Claude P.Hillin yhteiset startit ovat sujuneet hienosti. Keskiviikkona kaksikko hakee menestystä Vermossa.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Pronssidivisioonafinaalin voittaja jatkaa hopeadivisioonakarsinnassa – suomenhevoset aloittavat matkansa kohti Kuninkuusraveja

Antti Ala-Rantala tuo Kauhavalta Vermoon kovan trion.

Keskiviikkona Vermossa ravataan tuttuun tyyliin Toto65-kierros. Illan pääpelissä on tällä viikolla normaalia enemmän mielenkiintoa, sillä 6 oikein -voittoluokassa on jaossa 65 000 euron jackpot. Lähdöt ovat lisäksi tasokkaita, sillä keskiviikkona ajetaan sekä divisioonakarsintoja että Kevätcup-karsintoja.

Kauhavalla talliaan pitävä Antti Ala-Rantala on viime vuosina noussut voittosummalla mitattuna kotimaan valmentajaeliittiin. Viime kaudella kyseisessä tilastossa hänen edellään oli vain kuusi valmentajaa. Tämäkin vuosi on alkanut Ala-Rantalan valmennettavilta mainiosti, sillä hänen suojattinsa ovat tienanneet ennen maanantain raveja kotimaan kolmanneksi eniten.

Keskiviikkona Ala-Rantala matkaa Vermoon kolmen valmennettavansa kanssa. Mukana on kaikki tallin tämän hetken kuumimmat nimet.

”Kaikille on hyvät lähdöt, niin saatiin kova joukkue keskiviikolle”, Ala-Rantala toteaa.

Toto65-kohteissa Ala-Rantalalla on mukana kaksi hevosta. Näistä ensimmäisenä auton taakse asettuu lauantaina Teivossa pronssidivisioonafinaalin voitostaan 10 000 euroa tienannut Claude P.Hill, joka kilpailee Toto65-pelin kolmantena kohteena toimivassa kuudennessa lähdössä. 6-vuotias ruuna on äitynyt talven aikana hurjaan iskuun, sillä viidestä viime kisasta tuloksena on neljä voittoa ja yksi kolmossija. Voitoista kolme on tullut keulapaikalta, mutta kaikki viisi viimeisintä kisaa ohjastanut Ari Moilanen joutuu suunnittelemaan toisenlaisen taktiikan tällä kertaa, sillä Claude P.Hill starttaa lyhyellä matkalla kilpailtavaan hopeadivisioonakarsintaan takarivistä.

”Etupuolella on aika nopeita avaajia, joten siinä voi tulla kova avaus. Tämähän tulee hyvin takaakin, kuten Mikkelin maililta muistetaan. Uskon ja odotan hevosen pärjäävän jälleen”, valmentaja Antti Ala-Rantala ennakoi.

Antti Ala-Rantalan tallilla kulkee tällä hetkellä hyvin.
Antti Ala-Rantalan tallilla kulkee tällä hetkellä hyvin.Kuva: Anu Leppänen

Claude P.Hill ostettiin Ruotsista Suomeen viime vuoden lokakuussa. Se teki heti vähintään tyydyttäviä startteja ja avasi voittotilinsä uuden valmentajan alaisuudessa viidennessä startissaan. Silti viime aikojen menestys on tullut ainakin osittain yllätyksenä myös Ala-Rantalalle.

”Tämä ei kotona tunnu ollenkaan niin hyvältä kuin kilpailuissa. Se on tietysti myös hyvän hevosen merkki, että terästäytyy vasta kilpailutilanteessa”, Ala-Rantala sanoo.

”Alkuun hevosessa oli pientä vinoutta, mutta laitoimme sille Murphy-lapun ja muutenkin kaikki asiat hevosen kohdalla on saatu kuntoon. Olemme myös jääneet usein pussiin, mutta kun Ari on hypännyt rattaille, ovat kaikki juoksut menneet paremmin.”

Vajaat 95 000 euroa tienannut Claude P.Hill kilpaili ensimmäistä kertaa enintään 150 000 euroa tienanneille rajatussa hopeadivisioonassa Kuopiossa 18.2. Silloin ruuna kiri viidennestä ulkoa kovaa kolmanneksi.  

”Hevonen tuntuu venyvän ja vanuvan aina lähtöjen koventuessa. Jatkossa on tarkoitus ajella näitä lauantai- ja keskiviikkolähtöjä, varsinkin tätä hopeadivisioonaa.”

Kohti Kuninkuusraveja

Illan kahdeksantena lähtönä ajettava Toto65-pelin kolmas kohde aloittaa suomenhevostammojen kilvoittelun paikoista kesän kuningatarkilpaan. 2120 metrin matkalla kilpailtava Tammatähti on vuoden ensimmäinen Kohti Kuninkuusraveja -osakilpailu suomenhevostammoille.

Kuningatarkilpaan mielivät myös Ala-Rantala ja ahkerasti starttaileva Tutun Impi. Taustajoukot ovat aiempina vuosina saaneet pettyä karvaasti, kun tammaa ei ole kelpuutettu mukaan seppelejahtiin. Viime aikoina Tutun Impi on kuitenkin ollut niin vahvassa iskussa, että vastaavien esitysten jatkuessa, on tamma lähellä paikkaa Kouvolan kuningatarkilvassa.

”Se on tasaisen vahvassa kunnossa”, Ala-Rantala kertoo Tutun Immen tilanteesta. ”Nyt koitetaan kovasti ajaa pisteitä, että pääsisimme kuningatarkilpaan. Vastusta piisaa keskiviikkona, mutta odotan hevosta kolmen joukkoon, jos se vain menee ravia.”

Tutun Immen ohjastajana on viidessä viime startissa toiminut Esa Holopainen, kun aiemmin rattailla istui pääasiassa valmentaja itse. Holopainen on löytänyt yhteisen sävelen tamman kanssa, sillä viisi viime kisaa on tuonut kolme voittoa.

”Esa on onnistunut hevosen kanssa hyvin. Hän ajaa varmaan vielä tämän kerran, mutta sitten minä varmaan hyppään kyytiin, kun Esan vakio-ohjastettaviin kuuluva Ciiran Tähti on palaamassa radoille.”

Esa Holopainen on ohjastanut kuluvan talven aikana Tutun Immen jo kolme kertaa voittoon Vermossa.
Esa Holopainen on ohjastanut kuluvan talven aikana Tutun Immen jo kolme kertaa voittoon Vermossa.Anu Leppänen

Ala-Rantalan trion täydentää jo ennen 65-kohteita starttaava Nyland. Se kilpailee kylmäveristen kultadivisioonakarsinnassa, joka on Tammatähden tavoin Kohti Kuninkuusraveja -lähtö. Nyland ei kylmäverisenä pysty osallistumaan kuninkuuskilpaan, mutta sen tähtäin on toukokuun lopussa Solvallassa ajettavassa Elitkampenissa. Ori on ottanut Elitloppet-viikonlopun kovaan kylmäverikamppailuun osaa kahdesti aiemminkin.

”Odotan sitä keskiviikkona vähintään kolmen sakkiin. Seinäjoella se oli jo tosi hyvä, mutta Kuopiossa paikka johtavan rinnalla oli ehkä liikaa, eikä välttämättä ollut tarpeeksi pitoakaan. Morisonhan on tosi kova vastustaja, mutta ainakin sen jälkeisistä sijoista taistellaan.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi