Toto65-ennakko: Sky Muscle hakee loistopaikalta paluuta voittojen tielle – ”Se tuntuu erittäin kehityskelpoiselta”
Markus Porokka suuntaa keskiviikkona Vermoon Sky Musclen kanssa.Kuva: Jarno Unkuri

Toto65-ennakko: Sky Muscle hakee loistopaikalta paluuta voittojen tielle – ”Se tuntuu erittäin kehityskelpoiselta”

Markus Porokan valmentama Sky Muscle havittelee paluuta voittokantaan keskiviikkona Vermossa.

Nelivuotias ori starttaa Toto65-pelin päätöskohteena toimivassa Tuplaa voittosumma -lähdössä. 2100 metrin kisassa auton taakse asettuvat enintään 5000 euroa tienanneet lämminveriset.

Arpaonni oli Sky Musclelle suosiollinen, sillä reippaasti avaava ori kiihdyttää ykkösradalta Santtu Raitalan ohjastamana.

”Aivan hyvin odotuksin lähdetään. Varsinkin viimeksi se teki oikein hyväksyttävän esityksen”, Porokka sanoo.

”Ykkösrata sopii hyvin. Viimeksi se lähti tosi reipasta. Juoksupaikalla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä, se tulee paikalta kuin paikalta.”

Kyvykkään ravurin taulu on päässyt hieman sekavaan kuntoon, mutta on syytä huomioida, että kolmesta viime startista kaksi on ollut kovatasoisia ikäluokkalähtöjen karsintoja. Valmentaja näkee hevosessa paljon potentiaalia.

”Se tuntuu erittäin kehityskelpoiselta, ei lainkaan valmiilta vielä.”

Sky Muscle loukkasi keväällä jänteensä, ja viime vuosi meni kasvukipujen kanssa painiessa. Nyt oriin kanssa on päästy hiljalleen starttirytmiin. Vuoden seitsemän tähänastista kisaa on tuonut kaksi voittoa ja yhden kakkossijan. Viime startissaan se juoksi uuden ennätyksensä 14,5ake.

”Olen periaatteessa luottavainen. On kuitenkin aina muistettava, että joku voi parantaa tasoaan paljonkin. Koivusellakin (Smurfriina) on hevonen, josta kukaan ei varmaan tiedä, miten hyvä se on.”

Varustemuutoksia ei keskiviikkona nähdä.

Porokka kuvailee Sky Musclen olevan kilparatojen ulkopuolella oikein mukava hevonen, mutta orimaisiakin piirteitä hevosesta löytyy.

”Kyllä se pitää ääntä itsestään, mutta ihmisiä kohtaan se on todella kiltti. Treenatessa se tuntuu aina kilpailukunnottomalta, mutta pakko on luottaa, että se vertyy kilvanajossa.”

Totokohteisiin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi