Tämän vuoden neljä starttia ovat tuoneet 12-vuotiaalle Hulluduunarille kaksi totosijaa.
Tämän vuoden neljä starttia ovat tuoneet 12-vuotiaalle Hulluduunarille kaksi totosijaa. Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Takamatka ei pelota valmentajaa – ”Tuntui ajaessa niin makialta”

Hulluduunari jatkaa hyvin alkanutta kauttaan keskiviikkona Vermon Tammatähdessä.

Pertti Niverin valmentama Hulluduunari valloitti Vermon viimeksi tammikuun viimeisenä lauantaina. Tamma nappasi silloin voiton helpohkon näköisen keulajuoksun päätteeksi, ja Niveri vahvistaa, ettei hevosen tarvinnut silloin pistää kaikkea peliin.

”Varikolla se oli startin jälkeen vielä niin pirun pörhäkkänä ja seuraavana päivänä veti tarhassa sellaista rallia, ettei selvästi ollut millänsäkään.”

12-vuotiaaksi kääntynyt Hulluduunari on valmentajansa mukaan huippukunnossa. Sen kanssa on startattu säännöllisesti jo pidemmän aikaa, sillä Niveri ei ole nähnyt tarvetta tauolle. Hevonen voi hyvin ja vaikuttaa juoksevan mielellään.

”Viimeisestä startista se palautui tosi hyvin. Sen jälkeen en ole ajanut kovaa, mutta liikuttanut olen kyllä”, Niveri kertoo. ”Perjantaina hevonen tuntui ajaessa niin makialta.”

Ennen keskiviikon starttia Niveri aikoo ajaa hevosella vielä kerran, joko tänään tai huomenna. Sen jälkeen on keskityttävä pitämään hevonen hyvällä tuulella.

”Silloin se tekee hyviä suorituksia”, valmentaja selittää. ” Jos mieliala on huono, se ei anna itsestään oikein irti. Meidän täytyy aina lepytellä ja paijailla sitä kovasti.”

”Tammahevonen”, Niveri kuittaa syyksi.

Keskiviikkona Hulluduunaria ajaa jälleen Antti Teivainen. Niveri neuvoo ohjastajaa satsaamaan lähtöön, sillä tarvittaessa tamma pääsee voltista vauhdilla matkaan. Takamatkaa on 40 metriä, mutta se ei erityisemmin huoleta valmentajaa.

”Jos juoksu onnistuu, niin kyllä sen pitäisi kolmen porukassa olla”, hän arvioi. ”Voittokaan ei ole yllätys, vaikka tietysti Hetviina on hyvä hevonen. Mutta se tulee tauolta, se pitää ottaa huomioon.”

Niveri ei aio tehdä muutoksia varusteisiin. Vedettävät laput ja korvapallot vaikuttavat toimivan.

”Viimeksi kun Antti veti 50 ennen maalia laput, niin hevonen pykäsi vielä kerran”, Niveri kehuu. ”Se ei välttämättä osaa lähteä vastaamaan, jos välissä on pari rataa tyhjänä, mutta laput auttavat.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi