Eija Sorvistolla riittää jännitettävää maanantaina Seinäjoen seitsemännessä lähdössä.
Eija Sorvistolla riittää jännitettävää maanantaina Seinäjoen seitsemännessä lähdössä.Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Tallikaveri haastaa uusista käsistä voitolla avanneen ruunan - ”Molemmilla on omat vahvuutensa”

Eija Sorviston valmentamat Ilos Silmarillion ja Cape’s Captain kohtaavat toisensa maanantaina Seinäjoella.

Tulevan maanantain Magic Monday -ravit jakautuvat Lahden ja Seinäjoen välillä. Toto65-peli avataan jälkimmäisellä radalla, joten lakeuksilla ravataan myös illan pääpelin viides kohde, joka on enintään 27 200 euroa tienanneiden lämminveristen 2100 metrin ryhmäajo.

Kisan suosikki tulee Eija Sorviston tallista. Seiskaradalta kiihdyttävä Ilos Silmarillion siirtyi kesällä Iikka Nurmosen valmennuksesta omistaja Veijo Kumpulaisen treeniin. Jo syksyllä ruunan matka jatkui Ylivieskaan, missä Sorvisto pitää talliaan.

6-vuotiaaksi kääntynyt Ilos Silmarillion päätti vuoden neljäntenä päivänä lähes neljän kuukauden taukonsa. Sorvisto toi valmennettavansa heti hienossa vireessä radoille. Ruuna hyödynsi kärjen ylivauhdin ja kiri vahvasti ykköseksi ajalla 15,9ake.

”Se teki hyvän juoksun, ei voi moittia. Suoritus tuli yllätyksenä, vaikka treenit olivat menneet hyvin. Oletin, että Ilos Silmarillion vaatii startteja alle, mutta se meni kuitenkin heti noin hyvän ajan”, Sorvisto ihmettelee.

”Viime startin jälkeen ei ole havaittu hevosessa mitään negatiivista. Samalta se on tuntunut. Toivotaan, että se jatkaa samaan malliin.”

Ilos Silmarillion on uransa alusta alkaen osoittanut olevansa kyvykäs juoksija. Uransa 24 startistaan se on voittanut neljänneksen. Viime vuonna ruuna kilpaili ainoastaan neljä kertaa, eikä voittoja kertynyt. Tämä vuosi alkoi kuitenkin mainiosti, ja omaa kieltään hevosen vauhtivaroista kertoo nelivuotiaana Mikkelissä syntynyt ennätys 11,4aly.

”Jos se vain pysyy terveenä ja kaikki on muutenkin kunnossa, se varmasti nousee vielä sarjoissaan.”

Ilos Silmarillionin kanssa on helppo suunnata raveihin hymyssä suin, eikä suupielet käänny kotonakaan alaspäin. Kotona hevonen ottaa ajoittain hyvinkin rennosti, mutta ennen lähtöauton irtoamista sen meno terävöityy.

”Sillä on viimeisen päälle hieno luonne. Ei tee mitään ylimääräistä eikä ilkeyksiä”, Sorvisto kehuu. ”Tuollaiset hevoset, jotka ovat laiskoja kotona, mutta terävöityvät starttiin, säästävät paljon itseään. Yleensä ne pysyvät terveempänä, kun eivät turhan ryöhäile.”

Ilos Silmarillion kohtaa maanantain kisassa tallikaverinsa. Sorviston valmentama Cape’s Captain starttaa ysiradalta. Ruuna nappasi viime vuonna viisi ykkössijaa, mutta tämä vuosi alkoi pettymyksellä, kun se laukkasi vajaa viikko sitten Kaustisen kisan viimeisessä kurvissa kakkossijalta. Lopulta sijoitus seitsemän hevosen lähdössä oli kuudes.

”Se meni huonoa ravia, koska ei saanut pitoa radasta”, Sorvisto selvittää. ”Tämä on tosi tarkka kaviourasta, pohjan pitää olla tosi pitävä ja napakka, että se pystyy maksimisuoritukseen. Seinäjoella on aina rata todella hyvässä kunnossa. Kaustisellakaan ei ollut huono rata, mutta se vain sopinut tälle hevoselle.”

Cape’s Captainilla on tähdätty erityisesti talvikauteen. Se starttasi kesä-syyskuun välillä ainoastaan kahdesti.

”Se on tasavauhtinen hevonen, menee samoja aikoja kesällä ja talvella. Kesällä vauhti ei oikein meinaa riittää, joten talvi on sille parempaa aikaa.”

Tallin ykköshevosta maanantain kisaan Sorvisto ei osaa nimetä, mutta uskoo kummallakin olevan onnistuneella juoksulla mahdollisuus voittoon.

”Molemmilla on omat vahvuutensa. Juoksunkulku merkitsee paljon.”

Toto-kupongille pääset tästä linkistä.

Veikkaus kaupallinen yhteistyo
Veikkaus kaupallinen yhteistyo

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi