Reload Pellini kyyditsi 19.12.2022 Jokimaalla Santtu Raitalan vuoden 400. voittoon.
Reload Pellini kyyditsi 19.12.2022 Jokimaalla Santtu Raitalan vuoden 400. voittoon.Kuva: Iita-Maria Ahtiainen

Toto65-ennakko: Tappiottomalta Reload Pelliniltä odotetaan menestystä

Juho Ihamuotilan valmentama Reload Pellini ei ole vielä koskaan kokenut tappiota.

Vuoden ensimmäiset keskiviikkoravit kilpaillaan tuttuun tapaan Vermossa. Tänä vuonna Kuumat keskiviikot tekevät paluun aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona. Tulevana keskiviikkona luvassa on siis muun muassa korotettuja palkintoja.

Monen Toto65-riviä suunnittelevan tukipilari löytyy illan seitsemännestä lähdöstä. Toto65-pelin neljäntenä kohteena toimii 2120 metrin ryhmäajo enintään 7 500 euroa tienaneille lämminverisille. Kisan suosikki tulee Juho Ihamuotilan tallista.

Kuutosradalta starttaava Reload Pellini on edennyt urallaan voitosta voittoon. Kuuden startin jälkeen ruunalla on kasassa yhtä monta täysosumaa. Vastus tietysti kovenee jatkuvasti, mutta voittoputken jatkuminen ei silti olisi suuri yllätys.

”Joka kerta se tappio on lähempänä, kun ajetaan kilpaa. Olen joskus sanonutkin, että tosi harva hevonen juoksee kahdeksan voittoa ilman tappiota. Kuudesta kahdeksaan peräkkäiseen voittoon on pystynyt useampikin hevonen, mutta sen enempään ei ole moni pystynyt”, valmentaja Juho Ihamuotila aloittaa.

”Totta kai minulla on positiiviset odotukset, kun hevonen on mennyt niin hyvin. Kyllähän siltä menestystä odottaa, mutta voitto on aina monesta asiasta kiinni. Voitosta me kuitenkin lähdemme ajamaan, se on selvä asia.”

Ihamuotila kuvailee Reload Pelliniä persoonalliseksi hevoseksi, joten voittokulku ei ole missään nimessä ollut etukäteen selvä asia. Se on ollut jopa pieni yllätys.

”Käytös on joka lähtöön tuntunut parantuneen himpun verran. Olemme tietoisesti yrittäneet antaa sille selkäreissuja. Sillähän olisi yksi tappio, jos olisimme ajaneet Teivossa, kun menimme kokeilemaan voltin ykkösradalta. Se ei halunnut vetää volttia, joten haasteita riitti. Se ei siis joka hommassa ole kaikkein varmin toimivuuden osalta.”

Juho Ihamuotila valmentaa ML Stable Oy:n omistamaa Reload Pelliniä.
Juho Ihamuotila valmentaa ML Stable Oy:n omistamaa Reload Pelliniä.Kuva: Jarno Unkuri

Reload Pellinin kuskina jatkaa viime vuonna valtakunnallisen ajajaliigan ylivoimaisesti voittanut Santtu Raitala, joka on ajanut hevosen kuudesta voittostartista viisi. Ihamuotila ei taktisiin asioihin puutu, mutta sanoo, että selkäreissua ei tällä kertaa väkisin haeta.

Valmentajan mukaan ruunalta löytyy tarvittaessa rutkasti lähtönopeutta, joten keulajuoksukaan ei liene täysin poissuljettu vaihtoehto.

”Santtu tekee omat ratkaisunsa, miten sillä kuuluu ajaa. Keskustelemme kyllä asioista, mutta taktiikka on täysin hänen päätettävissään. Suunnitelmat ovat tämän hevosen kanssa tulevaisuudessa, ja vaikka Reload Pellini ole vielä kertaakaan hävinnyt, emme me lähde pakkovoittoa ajamaan, että alku mennään täyttä ja loppu niin paljon kuin jaksaa”, Ihamuotila sanoo.

”Kuten sanoin, se on aika persoonallinen hevonen, joten autolähtöä on harjoiteltu aika paljon ennen uran alkua. Siksi tiedän, että se pääsee tosi kovaa matkaan, jos ohjastaja niin haluaa. En kuitenkaan osaa sanoa, onko järkevää juuri tässä lähdössä ladata täyttä alkuun.”

Ei ihme, että Ihamuotilan ajatukset ovat osittain jo tulevaisuudessa, sillä hänen mukaansa sukukin on sellainen, että Reload Pellinin voidaan odottaa olevan parhaimmillaan hieman varttuneemmalla iällä. Ruuna kääntyi vuodenvaihteessa 5-vuotiaaksi, joten mistään varsatähdestä ei olekaan kyse.

”On tällä kykyjä. Emälinja on sellainen, että hevonen on tietyllä tapaa tulevaisuuden nimiä. Ainahan hevosen pitää kehittyä, kun voittosumma kasvaa, mutta sillä tuntuu olevan rahkeita siihen. Ei ihan tavallinen hevonen ota kuutta voittoa putkeen, vaikka ajettaisiin minkälaisia lähtöjä. Aina silloin on paremmasta lahjakkuudesta kyse.”

Reload Pellini kyyditsi 19.12.2022 Jokimaalla Santtu Raitalan vuoden 400. voittoon.
Uskomaton saavutus Santulle - Jorma Kontion SE-tulos kiikarissa
Reload Pellini kyyditsi 19.12.2022 Jokimaalla Santtu Raitalan vuoden 400. voittoon.
Santtu Raitalan ylivoima kasvoi ajajaliigassa 2022 – näin kävi rataliigoissa
Reload Pellini kyyditsi 19.12.2022 Jokimaalla Santtu Raitalan vuoden 400. voittoon.
HU kysyy: Miksi Santun lukemissa ei ole mukana Dea Grifin voittoja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi