Hannu Torvinen hyppää Francis Goodlandin rattaille ensimmäistä kertaa Vermossa.
Hannu Torvinen hyppää Francis Goodlandin rattaille ensimmäistä kertaa Vermossa.Kuva: Anu Leppänen

Toto65-ennakko: Ura alkoi myöhään, mutta sitäkin lennokkaammin – ”Olen halunnut tehdä hevosen tosi valmiiksi”

Paula Kansosen valmentama ja yhdessä Nea Ahokkaan kanssa omistama Francis Goodland hakee jatkoa voittokululleen Vermon keskiviikkoraveissa.

Ruotsissa syntynyt Francis Goodland avasi uransa tänä vuonna ollessaan jo 7-vuotias.

”Hevonen tuli minulle nelivuotiaana. Se oli periaatteessa treenaamaton, lihakseton ja keskeneräinen. Hevosen kasvurajatkin näkyivät isolla hevosella vielä 4-vuotiskeväänä. Se tuli tänne projektina”, Kansonen selostaa.

Kansonen ei ole kiirehtinyt starttiin tulon kanssa.

”Se olisi ollut vuosi sitten valmis starttiin, mutta sitten irtopala alkoi vaivata. Ne poistettiin kummankin takajalan kintereestä. Olen halunnut tehdä hevosen tosi valmiiksi, ja nythän se on sellainen.”

Quite Easyn pojan kilparupeama on alkanut väkevästi, sillä kolme starttia ovat tuoneet yhtä monta täysosumaa. Ruuna meni jo toisessa startissaan hurjan voittotuloksen 15,1ake.

”Se tuntui jo vuosi sitten sille, että se on juoksija. Pieni yllätys oli, että se joutui noin kovaa jo juoksemaan. Hevonen palautui hyvin, ja Lappeessa viimeksi se pääsi helpommalla.”

Francis Goodlandin oli tarkoitus kilpailla Vermossa Kuuma Cupin karsinnassa, mutta omistaja-valmentajan erheen takia lähtö vaihtui lämminveristen tasoitusajoon.

”En tutustunut kilpailuun kauheasti ennakkoon. Olikin niin, että ennakkomaksu olisi pitänyt maksaa 2.10. mennessä, ja se jäi maksamatta. Kieltämättä nyt vähän harmittaa.”

Francis Goodland starttaa perusmatkan viitosradalta. Se on lähtönsä suursuosikki.

”Täältä pitkästä matkasta kun tullaan, ei Vermoon kehtaa lähteä, jos ei odota mitään. Mutta koskaanhan sitä ei tiedä, että mitä siellä tapahtuu, koska eläin on eläin.”

Kiteeläiseltä harrastajalta starttaa samassa lähdössä myös ranskalaissyntyinen Goliath des Champs. Takamatkalta lähtevä ruuna on startannut Kansoselta kahdesti.

”Forssassa hevoselle tuli varusterikko, joten sen kisan voi unohtaa. Se oli viimeksi Lato-liigan karsinnassa Joensuussa hyvä. Hevonen oli 11-vauhtisessa lopetuksessa kolmas. Jos se olisi päässyt pussista pois aikaisemmin, olisi se voinut olla jopa voittaja”, Kansonen tipsaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi