La Courabou hakee ykköstilaa Vermossa.
La Courabou hakee ykköstilaa Vermossa.Kuva: Mia Mäki-Maunus

Toto65-ennakko: Valmentajalla enemmän odotuksia sisäradan valjakosta – ”Sittenhän sen näkee”

Teuvo Nikulaisen tallista starttaa Vermossa kolme ravuria. Treenarin isoimmat menestysodotukset kohdistuvat viimeksi väkevää virettä esittäneeseen La Courabouhon. Kuuman keskiviikon Toto65-pelissä on jaossa peräti yli 170 000 euron jackpot.

Nelivuotias La Courabou palasi kilpailutauolta Joensuussa lokakuun puolivälissä. Se laukkasi alussa, mutta nousi vielä 14-tuloksella hopealle häviten kovalle Irondangerille vain täpärästi.

”Hevonen oli minusta ihan hyvä siihen. Se oli voltissa turhan pirteä ja otti pienen laukan, mutta paikkasi erheensä hyvin, Nikulainen puhuu Henri Bollströmin ajokista.

La Courabou kilpailee Vermossa enintään 27 000 euroa tienanneiden ryhmäajossa. Ruuna kiihdyttää matkaan ykkösradalta.

”Pahoin pelkään, että Metu haluaa ajaa hevosella keulasta. Sittenhän sen näkee, että miten hevonen siinä riittää. En tiedä, että tarvitseeko hevosen viime kerrasta hirveästi parantaa, mutta luulisi sen starttien myötä menevän pikkuisen eteenpäin.”

Nikulaisen tallin Smokin Boy ottaa osaa samaan lähtöön. Sen edellistä kilpailua saa etsiä heinäkuulta asti.

Valmentaja on Jontte Boyn pojan kohdalla odotuksissaan maltillinen.

”Sille tuli pieni jalkavamma kesällä. Juostava matka sopii hevoselle, mutta tauolta lähdemme liikkeelle tosi matalalla profiililla. Toivon hevoselle säästöjuoksua ja että se tulee juosten maaliin.”

Tammalähtöön Nikulainen tuo Kukkarosuon Veeran. Yhdeksänvuotiasta tammaa ei ole nähty tositoimissa yli kahteen kuukauteen.

”Hevosesta on vähän vaikea sanoa tauon takia, mutta olihan se minulta käsin Oulussa ensimmäiseen starttiinsa hyvä, kun tuli tauolta. Se jäi silloin pussiin."

"Säästöjuoksua toivon, mutta vähän pelkään, että saako sellaista juoksuradalta? Jos hevosen kirin saa jättää viimeiselle 500 metrille, vauhti sillä riittää noissa lähdöissä. Jos tamma on ylikuuma, se on käännettävä aikaisemmin vapaalle radalle. Silloin voi tulla loppumatkasta ongelmia.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi